Νέες Κυκλοφορίες

Venom

Ταινία αμφιλεγόμενη, οικιακή όμως μεταφορά σε Blu-ray... υπεράνω αμφισβήτησης

Από -

Μία από τις πλέον... διχαστικές υπερηρωϊκές ταινίες στην ιστορία κυκλοφορεί για την οικιακή αγορά και, από ορισμένες απόψεις, η εκδοχή της σε Blu-ray αντικαθρεπτίζει ξανά την ίδια αίσθηση του διπολικού. Από την μία πλευρά το Venom είχε ολοφάνερες κινηματογραφικές αδυναμίες και σε πολλά στοιχεία του θα μπορούσε να είχε γίνει καλύτερη δουλειά (αυτή ήταν σίγουρα η γνώμη των περισσότερων κριτικών), από την άλλη κατόρθωσε να συλλάβει την ουσία του ομώνυμου αντιήρωα των comics με τρόπο θαυμαστό και σημείωσε απίθανη εμπορική επιτυχία (αυτή ήταν σίγουρα η γνώμη του κοινού). Η ερμηνεία του Tom Hardy βοήθησε, φυσικά, όμως το success story του Venom οφείλει ακόμη πιο πολλά στις απλώς φαντασμαγορικές σεκάνς γύρω από τις οποίες "χτίστηκε" όλο το φιλμ.

Η έκδοση της ταινίας σε Blu-ray βεβαίως δείχνει να... γνωρίζει πού βρίσκονται αυτά τα "ατού" της και τα φέρνει στο προσκήνιο με τον καλύτερο τρόπο που μπορεί: τον τεχνικό. Το Venom είναι ένα από τα πλέον ποιοτικά δείγματα οικιακής εικόνας και ήχου που διατίθενται αυτήν την στιγμή στην αγορά, με λεπτομερή, εντυπωσιακά συμπαγή και συνολικά έξοχη την πρώτη και προσεγμένο, πειστικά κατευθυντικό και "βροντερό" όπου χρειάζεται τον δεύτερο. Αυτή η αρμονική συνεργασία εικόνας-ήχου προσδίδει στις συναρπαστικές σκηνές του Venom επαρκώς... επική διάσταση ώστε ο θεατής να "συγχωρεί", τρόπον τινά, τις σεναριακές αδυναμίες και τα σκηνοθετικά ατοπήματα που σε άλλη περίπτωση θα ενοχλούσαν πολύ.

Το Blu-ray του Venom περιέχει κάποια extras - διάρκειας περίπου 60 λεπτών συνολικά και όλα σε υψηλή ευκρίνεια - τα οποία είναι μεν τυπικού είδους αλλά παραμένουν ευπρόσδεκτα. Για τις σκηνές δράσης και το όλο απόκοσμο αμάλγαμα τρόμου και χιούμορ θα παρακολουθούσε κανείς μία ταινία σαν το Venom κανείς ούτως ή άλλως, όμως, οπότε σε όσους και όσες άρεσε το φιλμ στις κινηματογραφικές αίθουσες, η οικιακή έκδοση προτείνεται... αδίστακτα!