Νέες Κυκλοφορίες

Us

Ψυχολογικό θρίλερ-αριστούργημα, έκδοση σε Blu-ray... "όλα τα λεφτά"!

Από -

Συνεχίζοντας ν' αποδεικνύει πως για μια πραγματικά καλή ταινία δεν χρειάζεται απαραίτητα τεράστια budget ή διαφήμιση αλλά μία καλή ιδέα και πολύ καλή σκηνοθεσία, ο Jordan Peele του εξαιρετικού προπέρσινου Get Out επανέρχεται με αυτό το αλληγορικό κι απολαυστικό θρίλερ. Όσοι και όσες το έχουν παρακολουθήσει καταλαβαίνουν για ποιούς λόγους δεν θέλουμε να "προδώσουμε" τίποτε από την υπόθεση, δεν χωρά ωστόσο καμία αμφιβολία στο γεγονός ότι το Us είναι μία από τις καλύτερες ταινίες του είδους για το 2019, μία από τις πλέον αξιόλογες ανεξαρτήτως κατηγορίας και ένα από εκείνα τα φιλμ που συζητά κανείς καιρό αφότου τα έχει παρακολουθήσει.

Η οικιακή έκδοση, που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες, κατορθώνει κάτι απίθανο: σε υλικό που, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, κατά βάση δεν προσφέρεται για... οπτικοακουστική πανδαισία - ούτε πολλά εφέ αξιοποιούνται, ούτε φαντεζί σκηνοθετικός εξοπλισμός - προσθέτει μέσω των δυνατοτήτων των Blu-ray το maximum της αποτελεσματικότητας που η οξεία, λεπτομερής εικόνα και ο προσεγμένος, υποβλητικός ήχος μπορούν να έχουν στην αντίληψη του θεατή. Με αυτόν τον τρόπο ο ψυχολογικός τρόμος γίνεται ακόμη περισσότερο προσωπικός οπουδήποτε ο Peele θέλει να τον προξενήσει κι υπογραμμίσει, χωρίς να εκβιάζει τις αισθήσεις με τον τρόπο που άλλες παραγωγές του Hollywood αρέσκονται να κάνουν.

Ο μοναδικός τομέας στον οποίο μπορεί να εντοπίσει κανείς αδυναμία όσον αφορά στην οικιακή έκδοση του Us σε Blu-ray είναι αυτός των extras: ολοφάνερα δεν έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία σε αυτόν, καθώς και ολιγάριθμα είναι, και τυπικά. Όμως σε μία ταινία που "μιλά από μόνη της" σε τόσα επίπεδα και με τόσους διαφορετικούς τρόπους, δεν θα καταλογίσουμε τα ελλιπή extras ως σημαντικό μειονέκτημα. Θα δηλώσουμε απλώς ότι είναι ένα φιλμ που αξίζει μία θέση στην συλλογή οποιουδήποτε σινεφίλ και πως η οικιακή του εκδοχή είναι τεχνικά άριστη. Τί άλλο να ζητήσει κανείς;