Τεχνητή νοημοσύνη εν δράσει

Upgrade

Cult δράση απολαυστική, έκδοση σε Blu-ray ζηλευτή

Από -

Πιθανότατα η ταινία του 2018 που... αξίζει περισσότερο από κάθε άλλη τον χαρακτηρισμό του "cult classic": όχι η παραγωγή με το μεγαλύτερο budget, μεν, αλλά στηριγμένη σε μία καλή ιδέα, σε πολύ καλή εκτέλεση και απλώς σωστή κινηματογραφία, το Upgrade είναι συναρπαστικό από την αρχή μέχρι το τέλος έστω κι αν απαιτεί... γερό στομάχι σε ορισμένες σκηνές. Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που "εγκαθιστά" ένας ανάπηρος στο σώμα του προκειμένου να εκδικηθεί τους εγκληματίες που σκότωσαν την γυναίκα του και τον άφησαν σε αυτήν την κατάσταση είναι μεν... γραφικό μέσα στην υπερβολή του, αλλά δεν παύει να προβληματίζει το πόσο κοντά σε ένα ενδεχόμενο και διόλου απίθανο δυστοπικό μέλλον της δικής μας πραγματικότητας μπορεί να βρίσκεται.

Αυτό που σίγουρα δεν προβληματίζει είναι το πόσο φροντισμένη είναι η μεταφορά του Upgrade σε μορφή Blu-ray για την οικιακή αγορά: η καταιγιστική δράση και η ωμή κινηματογραφία που χαρακτηρίζουν το φιλμ αποδίδονται υπέροχα από εξαιρετική εικόνα, πλούσια σε λεπτομέρεια και πειστική χρωματικά. Ο ήχος κινείται στο ίδιο υψηλό επίπεδο, με υποδειγματική τοποθέτηση των εφέ στον χώρο, άριστο διαχωρισμό των διαλόγων που είναι διαυγέστατοι, αλλά και "βροντερή" χρήση του subwoofer για την extra αυτή συμμετοχή των χαμηλών συχνοτήτων.

Το Blu-ray δεν περιέχει extra υλικό αλλά... κατά βάση δεν το χρειάζεται: αυτή είναι μια ταινία που απολαμβάνει κανείς για το θέαμα και τον τεχνικό της τομέα και το Upgrade προσφέρει απλόχερα το πρώτο και δικαιούται να υπερηφανεύεται για τον δεύτερο. Must-see και must-buy, πέρα από cult classic!