Νέες Κυκλοφορίες

Thor: Ragnarok

Περιπέτεια πολύχρωμη, μεταφορά σε Blu-ray... θεϊκή!

Από -

H Marvel έχει κατορθώσει - ό,τι κι αν λένε οι... οπαδοί της κινηματογραφικής κουλτούρας όπως μόνο οι ίδιοι την αντιλαμβάνονται - να μην "κουράσει" το κοινό με τρεις υπερηρωϊκές ταινίες κάθε χρόνο ακριβώς επειδή επιδιώκει κάθε μία να έχει δικό της στυλ. Καλύτερη απόδειξη του γεγονότος, δε, αυτόν τον καιρό δεν υπάρχει από το Thor Ragnarok, το οποίο πραγματεύεται τα προβλήματα του Θεού του Κεραυνού στην Άσγκαρντ ως... συμπεριπέτεια με έναν Χαλκ που δεν έχει ξαναεμφανιστεί με αυτόν τον τρόπο στην οθόνη. Το αποτέλεσμα είναι συναρπαστικό και χιουμοριστικό ταυτόχρονα, συνειδητοποιημένο όσον αφορά την pop αφέλειά του και άρα διασκεδαστικό χωρίς καμία ενοχή ή φραγμό στην διάθεση για υπερβολή και αυτοχλευασμό που επιδεικνεύει σε κάθε ευκαιρία. Αυτός είναι ο κύριος λόγος, εν τέλει, που το Thor Ragnarok είναι απολαυστικό: δεν παίρνει τον εαυτό του πολύ στα σοβαρά, μα είναι απολύτως σοβαρό στην πρόθεσή του να ψυχαγωγήσει πάνω απ' όλα.

Η μεταφορά της ταινίας αυτής σε Blu-ray, άλλωστε, είναι πιστή στην πολύ καλή παράδοση που έχει καθιερώσει η Disney τα τελευταία χρόνια όσον αφορά στις οικιακές αυτές εκδοχές. Η εικόνα είναι εξαιρετική, στο όριο σχεδόν του τί μπορεί να προσφέρει τεχνολογικά η "απλή" υψηλή ευκρίνεια, ενώ ο ήχος ακολουθεί από κοντά, αψεγάδιαστος και σε σημεία αληθινά συγκλονιστικός. Εκτενή είναι και τα extras, τα οποία περιλαμβάνουν μεν όλα "τα κλασικά" - συνεντεύξεις συντελεστών, "κομμένες σκηνές", "γκάφες στα γυρίσματα" κλπ. - αλλά και υλικό σχετικό με την δεκαετή υπερηρωϊκή πορεία της Marvel στο box office, το οποίο αξίζει θέασης περισσότερες από μία φορές.

Καμία απορία, λοιπόν, που η συγκεκριμένη κυκλοφορία της Disney είναι μία από τις αληθινά επιβεβλημένες των τελευταίων ετών για το κοινό που συλλέγει ποιοτικά Blu-ray. Οι fans της Marvel πιθανώς το έχουν ήδη αποκτήσει, όμως αξίζει μία θέση στην βιβλιοθήκη οποιουδήποτε αγαπά τις ταινίες φανταστικής δράσης.