Στέιθαμ, ο καρχαρίας. Καρχαρία, ο Στέιθαμ!

The Meg

Εύπεπτο συναρπαστικό blockbuster σε προσεγμένο Blu-ray: τσεκ!

Από -

Δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα... βαθυστόχαστη ή περίπλοκη μία ταινία για να ψυχαγωγήσει - και ακριβώς αυτό πρεσβεύει με επιχειρήματα αυτή η θεαματική περιπέτεια pulp αισθητικής μεν, Hollywood προϋπολογισμού δε που αξιοποιεί δύο στοιχεία... στο στοιχείο τους: τον Jason Statham στον ρόλο του σκληροτράχηλου πρώην στρατιωτικού που βρίσκεται μπλεγμένος σε μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση και έναν τεράστιο προϊοστορικό καρχαρία που δεν θα έπρεπε να υπάρχει, αλλά απειλεί τον κόσμο της επιφάνειας ούτως ή άλλως. Jason, ο καρχαρίας. Καρχαρία, ο Jason. Τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα μπροστά στην σύγκρουση μεταξύ των δύο, την δράση και τα ειδικά εφέ που την αποτυπώνουν!

Το γεγονός ότι οι σεναριογράφοι του The Meg πήραν... όσο μη-στα-σοβαρά έπρεπε τον δικό τους ρόλο, πάντως, δεν σημαίνει πως ο τεχνικός τομέας υποτιμήθηκε. Για την ακρίβεια, το ακριβώς αντίθετο: η οικιακή έκδοση σε Blu-ray είναι προσεγμένη τόσο στην εικόνα, όσο και στον ήχο. Τόσο η πρώτη όσο και ο δεύτερος αποδίδουν με λεπτομέρεια και πειστικότητα τα όσα συμβαίνουν στην οθόνη (ειδικά σε ακριβά ηχοσυστήματα "το ταινιάκι τα σπάει"... κυριολεκτικά!).Είναι, δε, μία από τις ελάχιστες φετινές ταινίες που μπορούμε να συστήσουμε για θέαση σε 3D, καθώς πολλές σεκάνς έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτήν την εντύπωση "in your face" που μόνο η στερεοσκοπική εικόνα μπορεί να προκαλέσει (στο Blu-ray που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά περιλαμβάνεται τόσο η 2D όσο και η 3D εκδοχή).

Στον τομέα των extras η αλήθεια είναι πως το The Meg δεν προσφέρει κάτι το ιδιαιτέρως ενδιαφέρον, όμως δεν είναι το είδος της ταινίας που εντάσσει κανείς στην βιβλιοθήκη των Blu-ray του για τα... extras της ούτως ή άλλως: πολλές φορές όλοι θέλουμε να παρακολουθήσουμε κάτι απλώς διασκεδαστικό, κάτι που δεν θα μάς προβληματίσει στο ελάχιστο, και το The Meg είναι αυτό ακριβώς το φιλμ. Ο νοών, νοείτω!