Νέες Κυκλοφορίες

The Invisible Man

Θρίλερ μοντέρνο και καλό, οικιακή μεταφορά έξοχη

Από -

Δεν είναι ποτέ εύκολο να πάρει μία κινηματογραφική ένα θέμα "πολυπαιγμένο" και να το αλλάξει αρκετά ώστε αυτό να ξεχωρίσει εκ νέου ως ενδιαφέρον χωρίς να χάσει τα στοιχεία που το είχαν καταστήσει διάσημο... αλλά αυτό ακριβώς κατόρθωσε η Universal με το δικό της The Invisible Man: να μεταλλάξει το θέμα του "αόρατου ανθρώπου" σε τεχνολογικό και να το χρησιμοποιήσει ώστε, με την κατάλληλη ατμόσφαιρα, να στηρίξει ένα θρίλερ καθ' όλα πειστικό και υποβλητικό. Η Elizabeth Moss στον πρωταγωνιστικό ρόλο αποδίδει μία ερμηνεία εκπληκτική (ίσως την καλύτερη της καριέρας της), είναι όμως η σκηνοθεσία και όλες οι μικρές λεπτομέρειες εικόνας και ήχου αυτές που "κάνουν την διαφορά" στην επιτυχία αυτής της ξεχωριστής ταινίας.

Το φιλμ ήταν, με άλλα λόγια, πάρα πολύ καλό ούτως ή άλλως και περιμέναμε να δούμε σε ποιό επίπεδο ποιότητας θα "περνούσε" όλη αυτή η έξοχη οπτικοακουστική δουλειά στην οικιακή εκδοχή του για το καταναλωτικό κοινό. Η έκδοση σε Blu-ray ήταν ακριβώς αυτό που ελπίζαμε: εξαιρετικά φροντισμένη εικόνα, συμπαγής και πλήρης λεπτομερειών, ψυχρή χρωματικά αλλά με άψογη την απόδοση του μαύρου (και τα δύο λειτουργούν υπέρ της υποβλητικής ατμόσφαιρας), πειστική σε όλα τα εφέ και απαλλαγμένη από κόκκο ακόμη "και στα δύσκολα".

Ο ήχος, δε, είναι αληθινό αριστούργημα: ποιότητας Dolby Atmos και αξιοποιώντας την αντικειμενοστρεφή φύση αυτής της τεχνολογίας, "περικυκλώνει" με εφέ που στοιχειώνουν τον θεατή χωρίς να παύει να αποδίδει την συνοδευτική μουσική υπέροχα, αλλά και τους διαλόγους με διαύγεια και σαφήνεια. Πρόκειται για μία από τις πλέον αποτελεσματικές και προσεγμένες υλοποιήσεις Dolby Atmos έχουμε συναντήσει ποτέ, πολλώ μάλλον και λόγω του ότι δεν στηρίζεται σε... εκρήξεις και σφαίρες για να αναδείξει τί μπορεί να κάνει ο πολυκατευθυντικός ήχος.

Τα extras που περιλαμβάνονται στο Blu-ray η αλήθεια είναι πως δεν προσφέρουν κάτι ανάλογα ενδιαφέρον, όντας λίγα σε αριθμό και τυπικά σε περιεχόμενο. Όμως ο συνδυασμός της πολύ καλής ταινίας εξ αρχής και του εκπληκτικού τεχνικού τομέα με τον οποίο αποδίδεται στην οικιακή της εκδοχή, έχουμε την αίσθηση πως καθιστούν το The Invisible Man μία αγορά-must για τους απανταχού φίλους των ψυχολογικών θρίλερ. Και όχι μόνο!