Νέες Κυκλοφορίες

The Hustle

Remake μάλλον μέτριο, Anne όμως απολαυστική σε έκδοση οικιακή

Από -

Σύμφωνοι: το Hollywood χαρακτηρίζεται από αδιαμφισβήτητη φτώχεια νέων και πρωτότυπων ιδεών, γι' αυτό συχνά... κοιτά πίσω, στο παρελθόν του, για έμπνευση. Ακόμη κι έτσι, ωστόσο, το να πάρει κανείς μία "συνταγή" όπως αυτή του διάσημου Dirty Rotten Scoundrels ("Απατεώνες και Τζέντλμεν" με τους Michael Kane και Steve Martin) και απλώς να την... μετατρέψει στην θηλυκή της εκδοχή, δεν εγγυάται την επιτυχία. Το The Hustle είναι ακριβώς αυτό με την πανέμορφη Anne Hathaway και την... χαριτωμένα παχουλή Rebel Wilson στους πρωταγωνιστικούς ρόλους δύο γυναικών που αποπλανούν πάμπλουτους άντρες - αλλά το φιλμ δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε τόσο όσον αφορά στο σενάριό του, το οποίο δυσκολεύεται να κρατήσει λογική και συνάφεια στην εξέλιξή του, όσο και όσον αφορά στην σκηνοθεσία, η οποία είναι κοινότυπη και αφόρητα τηλεοπτική.

Το αποτέλεσμα είναι μία άνιση ταινία που δεν έχει ποτέ την ευκαιρία να αξιοποιήσει στο έπακρο τα δύο καλύτερα στοιχεία της: (α) την απόδοση των Hathaway και Wilson, που ενσαρκώνουν τους ρόλους τους αξιοπρεπέστατα έως αριστοτεχνικά ενίοτε, και (β) την χημεία μεταξύ των δύο με τις γρήγορες ατάκες και τα καυστικά σχόλια. Το the Hustle, λοιπόν, το απολαμβάνει κανείς σε σημεία μόνο, κάτι που δεν είναι ακριβώς κολακευτικό για ταινία μεγάλου μήκους (έστω και διάρκειας 90 λεπτών).

Η οικιακή έκδοση που αξιολογήσαμε σε DVD έχει να επιδείξει επαρκώς προσεγμένη εικόνα και ήχο, ενώ τα extras (τέσσερα τον αριθμό) είναι του τυπικού, διεκπεραιωτικού είδους. Αυτό είναι, ωστόσο, πταίσμα μπροστά στο ολοφάνερο γεγονός ότι ως φιλμ αυτό καθ' αυτό το The Hustle δεν ενθαρρύνει δεύτερη θέαση - οπότε είναι δύσκολο να προταθεί και ως αγορά για τους συλλέκτες. Μπορούμε να φανταστούμε τους... fans της Anne να το εντάσσουν στην ταινιοθήκη τους, καθώς αυτή παραμένει υπέροχη κι αξιολάτρευτη όπως πάντα. Όμως υπάρχουν τόσο νέες κυκλοφορίες, όσο και παλαιότερες της συγκεκριμένης κατηγορίας κομεντί, που αξίζουν τα σχετικά χρήματα περισσότερο.