Νέες Κυκλοφορίες

The Grinch

Αποκλειστικά για παιδιά, μα... γι' αυτά; Blu-ray "ένα κι ένα"!

Από -

Υπάρχουν ταινίες κινουμένων σχεδίων που κάθε άλλο παρά "παιδικές" είναι, καθώς μπορούν να τις παρακολουθήσουν ευχάριστα και ενήλικες, και ταινίες που είναι... "παιδικές-παιδικές", με την έννοια πως έχουν δημιουργηθεί εξ αρχής για μικρές ηλικίες και "οι μεγάλοι" τις αγοράζουν για παιδιά επί τούτου. Το The Grinch ανήκει στην δεύτερη κατηγορία καθώς το σενάριο και η πλοκή του είναι μάλλον απλοϊκά για να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του ενηλίκου θεατή, όμως οι ξεκαρδιστικοί χαρακτήρες, η απόδοση των διαλόγων και η ενίοτε φαντασμαγορική παρουσίαση αποδεικνύονται παραπάνω από αρκετά για να διασκεδάσουν τα παιδιά - κάτι που είναι και το αρχικό ζητούμενο, βέβαια.

Το πασίγνωστο και αγαπημένο παραμύθι του Dr. Seuss μεταβαίνει στο οικιακό περιβάλλον, δε, με μία έκδοση Blu-ray που διεκδικεί τεχνικό βραβείο με χαρακτηριστική άνεση. Η εικόνα του The Grinch είναι συγκλονιστικά διαυγής, συμπαγής και λεπτομερής, σε βαθμό που αληθινά δεν ξέρουμε αν μπορεί να ζητήσει κανείς κάτι περισσότερο από το συγκεκριμένο φορμά - μόνο η μετάβαση σε UHD Blu-ray θα προσέφερε καλύτερο αποτέλεσμα. Ο ήχος ακολουθεί από κοντά, με έμφαση μεν στα τρία κύρια κανάλια και μικρότερη συμμετοχή των περιφερειακών αλλά έξοχο διαχωρισμό μεταξύ τους, κρυστάλλινη απόδοση των διαλόγων και "συγκρατημένη" μεν χρήση του subwoofer, που όμως δεν παύει να "έχει τις στιγμές του".

Tο σύνολο του Blu-ray ολοκληρώνει μια μεγάλη σειρά από extras, η οποία περιλαμβάνει τρία αυτόνομα πρόσθετα ταινιάκια (!), τεχνικά making-of συγκεκριμένων στοιχείων του φιλμ, διάφορα video clip καθώς και ορισμένες αλληλεπιδραστικές δραστηριότητες που θα αρέσουν στα παιδιά. Μιας και το The Grinch εκ των πραγμάτων σε αυτά απευθύνεται, συνάδελφοι γονείς... ξέρετε τί να κάνετε: για μια φορά νερό στο κρασί και αγορά του συγκεκριμένου BD για εκείνα, όχι για σας. Για μας οι Pixar, Disney και Dreamworks έχουν άλλες παραγωγές. Αυτή είναι για τα μικρά!