Νέες Κυκλοφορίες

The Girl in the Spider's Web

Lisbeth όχι όσο μάς αρέσει σκοτεινή, μα σ' έκδοση Blu-ray άκρως εντυποωσιακή

Από -

Οι περιπέτειες της διάσημης Lisbeth Salander της σειράς των βιβλίων του Stieg Larson είχαν αφήσει το στίγμα τους το λογοτεχνικό ανεξίτηλο, οι τρεις σουηδικές αντίστοιχες ταινίες λιγότερο και η αμερικανική... ακόμη λιγότερο - και με αυτήν την λογική ακολουθία η πέμπτη αυτή ταινία δεν είχε εξ αρχής πολλές πιθανότητες να είναι κάτι αληθινά ξεχωριστό. Προσθέτοντας και την συνειδητή επιλογή της Columbia Pictures να καταστήσει την ταινία αυτή "φιλικότερη στο ευρύ κοινό" και όχι τόσο εσωστρεφή και σκοτεινή όσο πρακτικά επιβάλλει το πρωτογενές υλικό, δεν μπορεί παρά να έχει κανείς ένα φιλμ που περισώζεται οριακά με την πρωταγωνιστική ερμηνεία της Crlaire Foy και ορισμένες καλογυρισμένες σκηνές, αλλά θα μπορούσε ολοφάνερα να είναι πολλά περισσότερα.

Η οικιακή μεταφορά μιας απλώς ΟΚ ταινίας ξεκινά και αυτή με ντεζαβαντάζ, όμως οφείλει να αναγνωρίσει κανείς στις Sony/Columbia πως η έκδοση σε Blu-ray έχει να επιδείξει δύο εξαιρετικά στοιχεία. Πρώτο, την ασύλληπτα καθαρή, χρωματικά ισορροπημένη και απίθανης λεπτομέρειας εικόνα που σε καλές τηλεοράσεις και προβολείς θυμίζει περιεχόμενο... υπερυψηλής ευκρίνειας, χωρίς φυσικά να είναι! Δεύτερο, τα προσεγμένα extras που περιλαμβάνουν εκτενές πληροφοριακό υλικό για την δημιουργία της ταινίας, "κομμένες" σκηνές με σχολιασμό του σκηνοθέτη και άλλα πολλά. Ο ήχος δεν κινείται στο ίδιο επίπεδο με την εικόνα μα είναι αξιοπρεπέστατος σε κάθε του τομέα.

Όταν όλα έχουν ειπωθεί ως νέα κυκλοφορία σε Blu-ray το The Girl in the Spider's Web δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως "υποχρεωτική" αγορά - σε όσους και όσες άρεσε, ωστόσο, το φιλμ, έστω κι αν είναι μία περιπέτεια που δεν μένει πιστή στο πνεύμα των αρχικών βιβλίων, προτείνεται αν μη τί άλλο και μόνο για την έξοχη εικόνα ή/και τα ενδιαφέροντα extras. Κι ευελπιστούμε σε περισσότερο σκοτεινή Salander την επόμενη φορά!