Νέες Κυκλοφορίες

The Dead Don't Die

Jarmusch και ζόμπι σε Blu-ray, οι οπαδοί του σκηνοθέτη αγοράζουν άφοβα

Από -

Είναι γεγονός πως δεν... "κάνουν όλοι οι σκηνοθέτες για όλα τα είδη φιλμ", όμως όλοι αξίζει να πειραματιστούν με όσα περισσότερα μπορούν - και αυτό ακριβώς φαίνεται πως έκανε ο αγαπητός στους σινεφίλ Jim Jarmusch, των Coffee and Cigarettes και Dead Man, με το πολυφορεμένο θέμα των... ζόμπι! Στο The Dead Don't Die ένα ετερόκλητο μα εξαιρετικά καλά επιλεγμένο καστ γνωστών ηθοποιών εμπλέκεται σε μία κατάσταση υπερφυσικού τρόμου και... παρανοϊκού χιούμορ ταυτόχρονα, καθώς ο Jarmusch δείχνει αποφασισμένος να βρει το στοιχείο του ειρωνικού και χλευαστικού σε ο,τιδήποτε, ασκώντας παράλληλα έμμεση αυστηρή κοινωνική και πολιτική κριτική για μία σειρά από θέματα.

Το αποτέλεσμα μπορεί να μην λειτουργεί σε όλες τις σκηνές και σε όλη την διάρκεια της ταινίας - δεν βοηθά και ο άνισος ρυθμός της σε αυτό - όμως όταν αποδίδει όπως πρέπει είναι απολαυστικό. Οι ερμηνείες είναι πάρα πολύ καλές, η μουσική και τα εφέ προσεγμένα, η όλη παραγωγή σε χαρακτηριστικό "ύφος" Jarmusch και ως εκ τούτου (το λιγότερο) ενδιαφέρουσα. Στον οπτικοακουστικό τομέα, δε, η δουλειά που έχει γίνει μπορεί να μην είναι κορυφαία αλλά είναι αξιέπαινη - και έχει κάνει την μετάβαση στο οικιακό περιβάλλον επιτυχημένα, με ένα Blu-ray που αποδίδει εικόνα και ήχο σε επίπεδο ποιότητας ικανό να αναδείξει κάθε λεπτομέρεια του φιλμ.

Ο τομέας των extras δεν αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς, καθώς προσφέρονται λιγοστά και τυπικά τέτοια. Σε μία ιδιαίτερη παραγωγή όπως το The Dead Don't Die, άλλωστε, όλα εξαρτώνται από το πόσο άρεσε στον επίδοξο αγοραστή του Blu-ray η ταινία όταν είχε προβληθεί στα σινεμά: αν πολύ, τότε αγορά άφοβα. Αν όχι και τόσο, δεν υπάρχει λόγος επένδυσης παρά την αξιοπρεπέστατη οικιακή μεταφορά. Ε, οι οπαδοί του Jarmusch, που είναι... ειδική συνομοταξία, πιθανώς "το έχουν στην λίστα" ήδη. Αυτούς δεν τους αδικούμε!