Νέες Κυκλοφορίες

Skyscraper

Περιπέτεια απλή μα συναρπαστική, σε δισκάκι UHD BD... άκρως εντυπωσιακή

Από -

To Hollywood καταλαβαίνει πολύ καλά πως ενίοτε το κοινό του θέλει να παρακολουθήσει μία ταινία στηριγμένη αμιγώς στο θέαμα (pure spectacle), ακόμη κι αν αυτό γίνεται σε βάρος του όποιου σεναρίου ή της σκηνοθεσίας - και καταλληλότερος ηθοποιός για αυτού του είδους τις παραγωγές ομολογουμένως δεν υπάρχει αυτήν την στιγμή από τον Dwayne "The Rock" Johnson. Ο επιτυχημένος ηθοποιός στο Skyscraper "βρίσκεται στο φυσικό στοιχείο του", καθώς η ταινία τον... "περνά από φωτιά σε σίδερο" σε μερικές αληθινά εντυπωσιακές σκηνές δράσης που κατορθώνουν να συναρπάσουν παρά την προβλέψιμή τους έκβαση. Η καλή του ερμηνεία και η εκτενής χρήση των ειδικών εφέ δεν αρκούν για να βοηθήσουν το Skyscraper στην προσπάθειά του να αναδειχθεί σε κάτι ξεχωριστό, μεν, όμως τα θεαματικά blockbusters του καλοκαιριού ουδείς εμίσησε τις κρύες νύχτες του χειμώνα, οπότε...!

Η συγκεκριμένη παραγωγή, άλλωστε, φροντίζει να είναι ποιοτική εκεί όπου "μετρά" περισσότερο απ' όλα στις οικιακές μεταφορές τέτοιων ταινιών: στην εικόνα και στον ήχο. Η εμπορική έκδοση του Skyscraper που κυκλοφορεί σε Ultra HD Blu-ray περιέχει και την έκδοση σε "απλό" Blu-ray - και η διαφορά μεταξύ τους είναι οπτικοακουστικά μεγαλύτερη απ' όσο έχουμε συναντήσει ποτέ σε "διπλή" συσκευασία. Η εκδοχή UHD όχι μόνο προσφέρει την αυτονόητη ανάλυση εικόνας 4Κ, αλλά και εξαιρετική χρωματική απόδοση HDR κατά Dolby Vision, ενώ και ο ήχος δεν είναι "απλώς" εξακάναλος Dolby Digital, αλλά Dolby Atmos με ολοφάνερα μεγαλύτερη κατευθυντικότητα στα εφέ και περισσότερη λεπτομέρεια σε όλα τα άλλα στοιχεία που συνθέτουν το ηχητικό πέπλο "γύρω" από τον θεατή.

Στον τομέα των extras έχουμε τυπικές μεν παροχές, αλλά καλοδιαλεγμένες κι ενδιαφέρουσες, ποικίλλοντας από "κομμένες" ή "εκτεταμένες" σκηνές και σκηνοθετικό σχολιασμό, μέχρι μίνι ντοκυμαντέρ για συγκεκριμένες σκηνές του φιλμ και πώς δημιουργήθηκαν (αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα extras προσφέρονται σε υψηλή ευκρίνεια). Βέβαια... κακά τα ψέματα: ούτε για τα extras, ούτε για το σενάριο ή την σκηνοθεσία θα αγόραζε κανείς το Skyscraper, θα το αγόραζε όμως γιατί είναι αυτό που λέμε "demo υλικό" για ικανά home cinema του 2018. Ο νοών, νοείτω!