Νέες Κυκλοφορίες

Shazam

Υπερηρωϊκή σάτιρα απολαυστική, εκδοχή σε Blu-ray οπτικοακουστικά κορυφαία

Από -

Μπορεί η Warner να μην έχει γνωρίσει με τα comics της DC την ίδια κινηματογραφική επιτυχία που σημειώνει σε κάθε της σχεδόν ταινία η Marvel Studios, όμως η πρώτη έχει πλέον καταλάβει πως αν επιδιώξει να προσφέρει... το απρόσμενο, ενίοτε το στοίχημα αποδίδει - και αυτό ακριβώς φαίνεται να συνέβη με το Shazam: μία υπερηρωϊκή ταινία που όχι μόνο δεν παίρνει τον εαυτό της πολύ στα σοβαρά, αλλά "τρολάρει" όλη την κατηγορία στην οποία ανήκει και αυτοσαρκάζεται σε κάθε ευκαιρία, ήταν ό,τι πρέπει ως αντίδοτο για το... overload που έχουμε υποστεί από το Holywood τα τελευταία χρόνια. Με πολλές αληθινά απολαυστικές σκηνές και ένα απλό μεν, αλλά αποτελεσματικό story συνολικά, το Shazam κατορθώνει να φέρει στο προσκήνιο έναν νέο υπερήρωα χωρίς να ξεχάσει να προσφέρει και άφθονη διασκέδαση στο μεταξύ. Όπως ακριβώς πρέπει!

H οικιακή έκδοση του Shazam σε Blu-ray, πάντως, φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά πως ναι μεν μπορεί να απολαμβάνουμε το αυτοαναφορικό χιούμορ, αλλά προτιμούμε να το κάνουμε... απολαμβάνοντας κορυφαία ποιότητα εικόνας και ήχου. Προσφέρει λοιπόν και τα δύο, με απίθανη λεπτομέρεια και χρωματική απόδοση στην απεικόνιση αφενός, εξαιρετικό διαχωρισμό καναλιών και χρήση όλων των κατευθύνσεών τους για να "περικυκλωθεί" αποτελεσματικά ο θεατής αφετέρου. Υπάρχουν σεκάνς στο Shazam που είναι επιπέδου "αναφοράς" οπτικοακουστικής και, ειδικά στον τομέα των εφέ, το γεγονός βοηθά ώστε αυτή η αίσθηση της... άρνησης σοβαροφάνειας να ενισχύεται ακόμη περισσότερο μέσα από την υπερβολή τους. Συνομωσία σωστή, με άλλα λόγια!

Η αλήθεια είναι πως όσον αφορά στα extras το κοινό που ενδιαφέρεται γι' αυτά θα μπορούσε να ζητήσει περισσότερα από την οικιακή έκδοση του Shazam. Όμως αυτό τελικά δεν αποχρωματίζει την κυκλοφορία της Warner σε κανέναν βαθμό: είναι ένα από τα Blu-ray εκείνα που θα προσφέρουν άφθονη διασκέδαση σε όλους κάθε φορά που θα... επισκέπτονται το εκάστοτε player και, ως εκ τούτου, προτείνεται ανεπιφύλακτα ως προσθήκη στην συλλογή όλων. Δεν είναι all-time classic, μα ακριβώς η απόδειξη του γεγονότος ότι... δεν χρειάζεται να είναι κιόλας, για να προσφέρει αληθινή ψυχαγωγία. Αξίζει να το υπενθυμίζει κανείς στο Hollywood αυτό, συχνά-πυκνά!