Χαλάλι η αναμονή, δίκαιος ο ενθουσιασμός

Red Dead Redemption 2

Απίστευτο ψηφιακό γουέστερν, διασκέδαση αληθινά μοναδική

Από -

Εξαιρετικά σπάνιο στην αγορά των video games ένας τίτλος αναμενόμενος με απίστευτο ενθουσιασμό από εκατομμύρια παίκτες σε όλο τον κόσμοο να καταφέρνει όντως ν' ανταποκριθεί στις αντίστοιχες προσδοκίες... αλλά αυτό ακριβώς κατάφερε η Rockstar με το αριστούργημά της: το δεύτερο "κεφάλαιο" στην σειρά των γουέστερν δράσης κι εξερεύνησης που ξεκίνησε τo 2010 είναι όχι μόνο απίθανα υψηλής ποιότητας οπτικοακουστικά, όχι μόνο εξαιρετικά καλογραμμένο και αριστοτεχνικά "σκηνοθετημένο", αλλά μία από τις πλέον εντυπωσιακές σε έκταση και βάθος παραγωγές στην γενιά συστημάτων των PS4/Xbox One.

Στο Red Dead Redemption 2 ο παίκτης αναλαμβάνει τον ρόλο ενός συμμορίτη που εμπλέκεται σε... όλα όσα έχουμε συνηθίσει να παρακολουθούμε σε ταινίες γουέστερν, από ληστείες και μονομαχίες με εξάσφαιρα μέχρι καταδιώξεις με άλογα ή κυνήγι για επιβίωση. Όλα τα παραπάνω προσφέρονται με προσεκτικά δομημένους μηχανισμούς που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα χωρίς να γίνονται φυσικά... τόσο βαρετοί ή προβλέψιμοι όσο στ' αλήθεια θα ήταν. Το αληθινά εκπληκτικό, ωστόσο, είναι η ανήκουστη προσοχή στην λεπτομέρεια των πάντων στον εικονικό κόσμο που έχει "χτίσει" η Rockstrar για τον τίτλο: αυτός είναι, χωρίς υπερβολή, ένα από τα πειστικότερα ψηφιακά περιβάλλοντα έχουν αποδοθεί ποτέ. Το γεγονός από μόνο του τοποθετεί την συγκεκριμένη παραγωγή σε διαφορετική, ουσιαστικά, κατηγορία από αυτήν παρόμοιων games.

Όταν όλα έχουν ειπωθεί, φυσικά, το Red Dead Redemption 2 δεν χρειάζεται ούτε συστάσεις, ούτε θετική αξιολόγηση από μας: πολύς από τον κόσμο που ενδιαφέρεται γι' αυτό το έχει προπαραγγείλει ή αγοράσει από την πρώτη μέρα, έχει αποσπάσει ήδη την υψηλότερη βαθμολογία κριτικών για φέτος (Metacritic 98%) και βρίσκεται σε τροχιά απίθανων κερδών και διακρίσεων για το καλύτερο video game της χρονιάς (και μάλιστα μιας χρονιάς με εξαιρετικές παραγωγές συνολικά). Είμαστε όμως ευτυχείς που μπορούμε να συμμετάσχουμε στις φωνές των μέσων ενημέρωσης που επιβεβαιώνουν: believe the hype. Το Red Dead Redemption 2 είναι όλα όσα ελπίζαμε και, από ουκ ολίγες απόψεις, περισσότερα. Όλοι θα το αγοράσουν και παίξουν κάποια στιγμή. Το μόνο ερώτημα, είναι το... πότε!