Νέες Κυκλοφορίες

Pacific Rim: Uprising

Όχι αριστούργημα, μα υπερθέαμα σε κορυφαία έκδοση Blu-ray

Από -

Ναι, ΟΚ, το αρχικό Pacific Rim του 2013 μπορεί να μην ήταν το αριστούργημα όλων των εποχών για την κατηγορία των ταινιών δράσης και φαντασίας, ήταν ωστόσο αξιοπρεπές, είχε ως βάση ενδιαφέρουσες ιδέες και δυνατότητες για εντυπωσιακές σκηνές - οπότε ορθώς η Universal έκρινε πως αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία, εξ ου και το Uprising. Το πρόβλημα είναι πως οι δημιουργοί του δεν απομακρύνθηκαν αρκετά από το αρχικό ώστε να αποφύγουν και τα προβλήματά του τα κινηματογραφικά, οπότε καταλήξαμε πάλι σε ένα φιλμ αδύναμο σεναριακά που επιδιώκει να καλύψει τους επιφανειακούς του χαρακτήρες με φαντεζί ειδικά εφέ και τις θεαματικές μάχες ανάμεσα στα γιγάντια ρομπότ και τα τέρατα που προβλέψιμα απειλούν και πάλι την ανθρωπότητα. Θέτει έτσι τον πήχυ χαμηλά και... παραμένει εκεί.

Αυτές οι εντυπωσιακές μάχες, ωστόσο, και τα φαντασμαγορικά ειδικά εφέ "δίνουν ρέστα" σε υπερυψηλή ευκρίνεια και ωθούν την έκδοση του Uprising σε δίσκο Ultra HD Blu-ray από κάτι κοινότυπο, σε κάτι αξιοπρόσεκτο. Τόσο η ανάλυση 4Κ όσο και η απόδοση χρώματος με την τεχνολογία HDR προσδίδουν στην εικόνα της ταινίας διάσταση συναρπαστική με την λεπτομέρεια και την αληθοφάνεια που προθέτουν. Ο ήχος είναι το ίδιο υψηλού επιπέδου, με εκπληκτικά πειστική απόδοση των εφέ από πολλαπλές κατευθύνσεις, συγκλονιστική συμμετοχή του subwoofer στις σεκάνς της δράσης και διαυγείς διαλόγους. Τα extras του Ultra HD Blu-ray είναι τα τυπικά είναι η αλήθεια - σχολιασμός σκηνοθέτη, ανάλυση ειδικών εφέ κλπ - όμως προσφέρονται όλα ανεξαιρέτως σε υπερυψηλή ευκρίνεια, κάτι που σπανιότατα συναντά κανείς σε καταναλωτικές κυκλοφορίες φιλμ.

Όταν όλα έχουν ειπωθεί, φυσικά, το Pacific Rim: Uprising ανήκει στην κατηγορία των... "αν ναι, τότε ναι", υπό την έννοια ότι για να αγοράσει κανείς το UHD Blu-ray του (στην συσκευασία περιλαμβάνεται και το Blu-ray) θα πρέπει να ενδιαφέρεται έστω και σε βασικό επίπεδο για την ταινία αυτή καθ' αυτή. Οι έχοντες, ωστόσο, ποιοτικά συστήματα home cinema με αξιόλογες δυνατότητες καλά θα κάνουν να μην το αγνοήσουν, γιατί το UHD BD περιέχει μερικές σκηνές αληθινά... demo επιπέδου σε εικόνα και ήχο. Ο νοών, νοείτω!