Και οι οκτώ ήταν... υψηλής ευκρίνειας

Ocean's Eight

Γυναικοσυμμορία εν δράσει, σε έκδοση Blu-ray αξιόλογη

Από -

Το Hollywood κατά γενική ομολογία την... έχει αυτήν την τάση: να βρίσκει από το πουθενά μία "συνταγή" που να λειτουργεί με την πρώτη φορά και στην συνέχεια να προσπαθεί να αναπαράγει την "συνταγή" επί της οθόνης με παρόμοια υλικά αλλά όχι την ίδια επιτυχία. Το αρχικό Ocean's Eleven λειτούργησε, τα επόμενα δύο αριθμητικά όχι και τόσο. Η ίδια "συνταγή", ωστόσο, με... γυναικοπαρέα αντί για αντροπαρέα λειτουργεί μια χαρά στο Ocean's Eight - τόσο επειδή οι ερμηνείες των κυριών "συναιτέρων στο έγκλημα" είναι πολύ καλές, όσο και επειδή η όλη ατμόσφαιρα και η προσέγγιση της "γυναικείας πονηριάς" στο εγχείρημα είναι ενδιαφέρουσα. Η ταινία ομολογουμένως θα μπορούσε να έχει καλύτερο ρυθμό και ίσως 1-2 σκηνές παραπάνω στο όλο σενάριο όπου "τα πράγματα θα μπορούσαν να πάνε στραβά στο σχέδιο", έτσι ώστε να αυξήσει κάπως την αγωνία και την ένταση, όμως παραμένει ένα φιλμ που παρακολουθείται ευχάριστα από την αρχή ως το τέλος.

Η οικιακή έκδοση σε Blu-ray που κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες και στην ελληνική αγορά είναι αρκούντως προσεγμένη ώστε να δώσει περισσότερους λόγους σε όσους άρεσε η ταινία στα σινεμά, να την προσθέσουν στην συλλογή τους. Η εικόνα είναι πολύ καλή, στιλπνή και συμπαγής, με σωστή απόδοση του μαύρου και των έντονων χρωμάτων στις σκηνές όπου αυτά κάνουν αισθητή την παρουσία τους (το φιλμ συνολικά υιοθετεί περισσότερο φυσική ή και υποτονισμένη ενίοτε παλέτα). Ο ήχος, δε, είναι ακόμη καλύτερος, με εξαιρετικό διαχωρισμό καναλιών, διαύγεια στους διαλόγους, λεπτομέρεια στην μουσική και τα εφέ (θα μπορούσαμε να ζητήσουμε ίσως λίγη παραπάνω χρήση του subwoofer). Συνολικά η οικιακή μεταφορά του Ocean's Eight, ωστόσο, τεχνικά κινείται σε απρόσμενα υψηλό επίπεδο.

Τα extras που περιλαμβάνονται στο Blu-ray αριθμούνται σε... τέσσερα (4), οπότε εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως δεν έχει δοθεί έμφαση σε αυτόν τον τομέα. Το αξιοσημείωτο, ωστόσο, είναι πως και τα 4 είναι ενδιαφέροντα, σίγουρα περισσότερο φροντισμένα από πολλά άλλα που έχουμε συναντήσει σε πρόσφατες παραγωγές. Αυτό βέβαια δεν αναιρεί το γεγονός ότι ως αγορά το Blu-ray του Ocean's Eight προτείνεται κατά κύριο λόγο σ' εκείνους κι εκείνες που απόλαυσαν το φιλμ στις κινηματογραφικές αίθουσες (δεν είναι το all-time classic που αναδεικνύεται σε οικιακό must-buy), υπογραμμίζει ωστόσο την πρόθεση της Warner "να κάνει το σωστό" στις οικιακές της μεταφορές. Πάντα αξιέπαινο, αυτό!