Νέες Κυκλοφορίες

Men in Black International

Remix στοιχείων όχι ξεχωριστό, έκδοση σε Blu-ray πάντως εντυπωσιακή

Από -

Οι Σάξονες έχουν στην "φαρέτρα" τους την λεκτική την έκφραση "More than the sum of its parts" για να χαρακτηρίσουν κάτι με τρόπο θετικό, στην περίπτωση του νέου Men in Black ωστόσο θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την... εκ διαμέτρου αντίθετη. Ενώ το φιλμ έχει να επιδείξει αξιοπρεπές (έστω και όχι πρωτότυπο) σενάριο, πολύ καλές ερμηνείες από τους πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες (και επαρκή χημεία ανάμεσά τους), αποτελεσματική σκηνοθεσία και φροντισμένα ειδικά εφέ, για κάποιον λόγο αποτυγχάνει να τα αναμιίξει με τέτοιο τρόπο, ώστε να ξεχωρίσει.

Ίσως οι δημιουργοί... παραπροσπάθησαν να μην αλλάξουν την "συνταγή" του αρχικού Men in Black, ίσως περιμέναμε από το International περισσότερα απ' όσα μπορούσε να δώσει, αλλά δεν μπορεί να δηλώσει κανείς cult fan των MIB του παρελθόντος και ταυτόχρονα ενθουσιασμένος με το νεότερο μέλος της σειράς. Τουλάχιστον η οικιακή έκδοση αποζημιώνει σε έναν βαθμό με έναν τους πλέον εντυπωσιακούς οπτικοακουστικούς τομείς μεταφοράς σε Blu-ray σε όλην την διάρκεια του 2019: απίθανη ποιότητα εικόνας, στο όριο του φορμά απολύτως κυριολεκτικά, καθώς και άριστα διαμορφωμένος σε όλα του τα στοιχεία ήχος, καθιστούν το Men in Black International μία από τις μεταφορές εκείνες που δικαιούνται τον χαρακτηρισμό του "τίτλου αναφοράς".

Τα extras προκαλούν, από την άλλη πλευρά, ανάμικτα συναισθήματα: ενώ είναι πολυάριθμα, και ορισμένα από αυτά απολαυστικά (ειδικά οι γκάφες των γυρισμάτων και άλλα χιουμοριστικά κλιπάκια), δεν επιδιώκουν να προσφέρουν τίποτε πέρα από τα τυπικά και συνήθη. Η συνολική εντύπωση του Blu-ray, λοιπόν, καταλήγει να κινείται "κάπου στην μέση": ασυνήθιστα υψηλής ποιότητας τεχνικά, αλλά με διεκπεραιωτικά extras, η πρόταση απόκτησής του ή όχι στηρίζεται αποκλειστικά στο αν κάποιος έκρινε την ταινία αρκετά ψυχαγωγική στα σινεμά ή όχι. Όσοι και όσες, με άλλα λόγια, αναγνωρίζουν τον εαυτό τους σε αυτήν την κατηγορία, αγοράζουν άφοβα!