Νέες Κυκλοφορίες

Mary Poppins Returns

H διασημότερη κουβερνάντα ever, σε έκδοση Blu-ray προσεγμένη

Από -

H θρυλική Βρετανίδα κουβερνάντα που έχει αναχθεί σε... pop icon μετά από τόσα χρόνια παρουσίας στον κόσμο της showbiz με διάφορους τρόπους - η αρχική ταινία, πλειάδα θεατρικών κλπ. - επιστρέφει επίσημα στην νεότερη, μοντέρνα της εκδοχή από την Disney, προσφάτως και σε οικιακή έκδοση. Ως φιλμ μπορεί να μην είναι η διαχρονική παραγωγή που αποδείχθηκε πως ήταν το αρχικό του 1964 (έχουν... αλλάξει και τα δεδομένα έκτοτε βέβαια!), παραμένει όμως θέαμα προσεγμένο και μιούζικαλ ποιοτικό, που παρακολουθείται ευχάριστα από μικρούς και μεγάλους.

Η οικιακή μεταφορά σε Blu-ray κατορθώνει αυτό που αντικειμενικά έχει ως στόχο: να αναδείξει την οπτικοακουστική ποιότητα της σύγχρονης Mary Poppins με έξοχη απεικόνιση και ήχο σχεδόν υποδειγματικό. Το επίπεδο λεπτομέρειας που χαρακτηρίζει την εικόνα είναι ενίοτε ασύλληπτο, με κάθε μικρό στοιχείο της διακριτό τόσο στο προσκήνιο όσο και στο βάθος της - τα χρώματα κατ' επιλογήν του σκηνοθέτη δεν είναι λαμπερά, αλλά αποδίδονται με απόλυτη φυσικότητα και υψηλότατη αντίθεση (το μαύρο δε απεικονίζεται άψογα). Ο ήχος ακολουθεί την ποιότητα της εικόνας από κοντά με άριστο διαχωρισμό, "παρουσία" σε όλα τα κανάλια και φυσικά υπέροχη απόδοση της - πολύ σημαντικής εδώ - μουσικής. Το subwoofer θα μπορούσε να συμμετέχει περισσότερο ενίοτε, αλλά κάνει επαρκώς αντιληπτή την παρουσία του όπου όντως χρειάζεται.

Στον τομέα των extras η αλήθεια είναι πως για το Blu-ray του Mary Poppins Returns υπήρχε περιθώριο βελτίωσης: τα πιο πολλά από αυτά είναι μικρής διάρκειας (κάτω από 5 λεπτά) και του τυπικού είδους, από τις "κομμένες σκηνές" μέχρι τις "γκάφες στα γυρίσματα". Περισσότερο ενδιαφέρον έχει το ντοκυμαντέρ για την επιλογή κι απόδοση της μουσικής (μιλάμε για ταινία-μιούζικαλ όταν όλα έχουν ειπωθεί), καθώς και η επιλογή... karaoke, τύπου, που προσφέρεται στον θεατή να τραγουδήσει τα κομμάτια της ταινίας παράλληλα με την εξέλιξή της. Όμως ως συνολική πρόταση η οικιακή έκδοση του Mary Poppins Returns μπορεί να προταθεί χωρίς δισταγμό σε όσους άρεσε το φιλμ στις αίθουσες - και αυτό έχει εν τέλει περισσότερη σημασία, σωστά;