Νέες Κυκλοφορίες

MA

Ίσως όχι το cult classic τρόμου, μα έκδοση σε Blu-ray σεβαστή

Από -

Τα θρίλερ με ψυχοπαθείς δολοφόνους που... καθόλου δεν τούς φαίνεται και νεαρούς ή νεαρές ως θύματα έχουν εξελιχθεί σε κατηγορία ολόκληρη σχεδόν, όμως το MA κατορθώνει να ξεχωρίσει ανάμεσα στα πρόσφατα τέτοια δείγματα χάρις στην πρωταγωνίστριά του: η Octavia Spencer σε άλλες ταινίες είναι η... αρχετυπική νέγρα μάνα με την κυνική ματιά και το ειρωνικό σχόλιο στις άκρες των χειλιών της, σε αυτό το φιλμ όμως ενσαρκώνει εκπληκτικά έναν άνθρωπο παθητικό, με βαθιά ψυχολογικά προβλήματα καλά κρυμμένα κι έτοιμα να βγουν στην επιφάνεια για να στηρίξουν τρομακτικές πράξεις ανά πάσα στιγμή.

Οι υπόλοιπες ερμηνείες είναι αδύναμες και η ροή του σεναρίου θα μπορούσε να είναι καλύτερη, ναι - η ερμηνεία της Spencer ωστόσο αξίζει από μόνη της την θέαση του MA. Στην οικιακή έκδοση σε Blu-ray, άλλωστε, βοηθά και ο έξοχος τεχνικός τομέας: απίθανα, ενίοτε ασύλληπτα λεπτομερής εικόνα, αλλά και αριστοτεχνικά ατμοσφαιρικός ήχος αποδίδουν την εξέλιξη του σεναρίου και τις στιγμές-highlight με τρόπο άκρως αποτελεσματικό.

banner

Είναι αλήθεια πως το MA δεν θα συνυπολογιζόταν εύκολα στα cult classics των ταινιών τρόμου, ακόμη και με τις όποιες παραδοχές κάνουμε για τις συγκεκριμένες. Αξίζει την προσοχή των fans του είδους, ωστόσο, αν μη τί άλλο λόγω Spencer και οπτικοακουστικής ποιότητας. Η θέαση με παρέα, δε, ίσως είναι ακόμη καλύτερη ιδέα: μπορούμε άνετα να φανταστούμε τα σχόλια να προσφέρουν... άλλη τόση ψυχαγωγία στις "ήρεμες" στιγμές!