Νέες Κυκλοφορίες

Lady Bird

Ενηλικίωση υπέροχα σκηνοθετημένη, σε οικιακή εκδοχή Blu-ray φροντισμένη

Από -

Η πλέον ευχάριστη ίσως έκπληξη της περασμένης κινηματογραφικής σεζόν, το σεναριακό και σκηνοθετικό αυτό ντεμπούτο της Greta Gerwig δικαίως κέρδισε την επιδοκιμασία των κριτικών και την αγάπη του κοινού, δικαίως προτάθηκε για 5 βραβεία Oscar και δικαίως ανήκει σε μία από τις πλέον αξιοπρόσεκτες κυκλοφορίες σε Blu-ray για το καταναλωτικό κοινό αυτή τη στιγμή.

Η ιστορία του έφηβου κοριτσιού που ενηλικιώνεται με ό,τι αυτό σημαίνει είναι καλογραμμένη και όντως ενδιαφέρουσα, η σκηνοθεσία υπέροχη και σε ουκ ολίγα στοιχεία της ξεχωριστή, ενώ η απόδοση τόσο του πρωταγωνιστικού χαρακτήρα όσο και των υπολοίπων από τους ηθοποιούς δεν αφήνει περιθώριο αρνητικού σχολιασμού.

Αξίζοντας ως φιλμ αυτό καθ' αυτό το Lady Bird πιθανώς θα μπορούσε να είχε προσφέρει οπτικοακουστικό τομέα "απλώς ΟΚ" στην οικιακή έκδοση Blu-ray χωρίς... ιδιαίτερες συνέπειες, είναι η αλήθεια. Όμως τόσο η εικόνα όσο και ο ήχος του είναι ποιοτικά και φροντισμένα - δεν προσφέρονται για... θεαματικές υπερβολές, φυσικά, αποδίδουν όμως το στυλ και το ύφος του φιλμ εξαιρετικά.

Τα extras του Blu-ray περιλαμβάνουν τις τυπικές παροχές, όπως τον σχολιασμό της σκηνοθέτιδας και κάποιες ματιές στην δημιουργική διαδικασία του φιλμ, αλλά... σοβαρά τώρα: είναι μια πάρα, πάρα πολύ καλή ταινία με προσεγμένο ήχο και εικόνα. Ειλικρινά, δεν χρειαζόμαστε απολύτως τίποτε περισσότερο!