Νέες Κυκλοφορίες

Hotel Transylvania 3

Διασκέδαση family-friendly, σε καταναλωτική έκδοση... home cinema friendly

Από -

Της Pixar ή της Dreamworks δημιουργία μπορεί να μην είναι, η σειρά κινουμένων σχεδίων 3D των Hotel Transylvania ωστόσο παραμένει αξιοπρεπέστατη ποιοτικά και μία από τις πλέον... "family-friendly" των τελευταίων ετών: απλό και κατανοητό σενάριο, συμπαθείς χαρακτήρες-κόντρα στο στερεότυπο των "τεράτων" που αντιστοιχούν σε αυτούς λογοτεχνικά, καθώς και προσεγμένος τεχνικός τομέας είναι "συνταγή" που έχει εγγυημένα διασκεδαστικό αποτέλεσμα. Στο τρίτο αυτό φιλμ η κόρη του πρωταγωνιστικού Δράκουλα αποφασίζει... κρουαζιέρα (και διακοπές) να τον πάει, όμως μία femme fatale απρόσμενη περιπλέκει τα πράγματα και, φυσικά, μόνο σπαρταριστά σκηνικά μπορούν να προκύψουν στο πλαίσιο αυτής της ασυνήθιστης (για βρυκόλακες) περίστασης.

Η έκδοση του Hotel Transylvania 3 που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά συνδυάζει σε μία συσκευασία την συμβατική (DVD) και υψηλής ευκρίνειας (Blu-ray) εκδοχή της ταινίας. Αξιολογήσαμε την δεύτερη και η έκπληξη ήταν τόσο ευχάριστη, όσο και μεγάλη: η εικόνα και ο ήχος είναι υψηλού επιπέδου, με ζωηρά χρώματα και υπέροχη λεπτομέρεια η πρώτη, με εκπληκτικά εφέ και εξαιρετική απόδοση διαλόγων και μουσικής ο δεύτερος, ενώ η σκηνοθεσία και η όλη παρουσίαση είναι φροντισμένη σε αξιοπρόσεκτο βαθμό.

Άξια αναφοράς είναι και τα extras, τα οποία όχι μόνο είναι αρκετά σε αριθμό, αλλά χαρακτηρίζονται και από ασυνήθιστη ποικιλία. Περιλαμβάνονται ακόμη και δύο μικρές ταινίες μικρού μήκους (οι οποίες είχαν προβληθεί στα σινεμά πριν από το ίδιο το φιλμ). Με... αυτά και μ' εκείνα είναι να μην εγκρίνουμε το νέο Hotel Transylvania "για τους μικρούς μας φίλους"; Ε, μα!