Νέες Κυκλοφορίες

Halloween

Απρόσμενη έκπληξη, προσεγμένη οικιακή μεταφορά, τρόμος... εγγυημένος

Από -

H αλήθεια είναι πως οι συλλέκτες Blu-ray που αγαπούν τα ψυχολογικά θρίλερ δεν είναι πια τόσοι όσοι εκείνοι που αγοράζουν ταινίες άλλων κατηγοριών, όμως θα ήταν σαφέστατα λάθος των πρώτων να αγνοήσουν το Halloween ("Η Νύχτα με τις Μάσκες" στα ελληνικά) για μία σειρά από λόγους. To φιλμ δεν μπορεί φυσικά παρά να φέρνει στο μυαλό το ομώνυμό του εμβληματικό του 1978 από τον θρυλικό John Carpenter, όμως η σκηνοθεσία του David Gordon Green και - κυρίως - η εξαιρετική ερμηνεία της Jamie Lee Curtis στον πρωταγωνιστικό ρόλο ωθούν την όλη παραγωγή σε επίπεδο πολύ υψηλότερο από αυτό του "φόρου τιμής" στο προαναφερθέν τρίλερ της δεκαετίας του '70.

Τα καλά νέα, δε, είναι πως το Halloween δεν είναι ευχάριστη έκπληξη μόνο ως απρόσμενη επιτυχία της κατηγορίας του για το 2018: απρόσμενα ποιοτική είναι και η οικιακή μεταφορά του σε Blu-ray. Αυτή με την εξαιρετική απόδοση του μαύρου, των γήινων τόνων και του υποβλητικού φωτισμού βοηθά πάρα πολύ στο σχεδόν ιδανικό οπτικό αποτέλεσμα που ταιριάζει σε σύγχρονο θρίλερ, ενώ ο ήχος συνεισφέρει με τον δικό του τρόπο στην όλη ατμόσφαιρα όντας... ανατριχιαστικά "καθαρός" και σωστά διαχωρισμένος σε όλη τη διάρκεια της ταινίας. Το subwoofer δεν έχει πολλές ευκαιρίες συμμετοχής, αλλά όσες τού δίνονται δεν περνούν αναξιοποίητες, ποτέ πάντως σε βάρος των διαλόγων.

Να κατακρίνουμε τα... extras ενός θρίλερ δεν έχει ιδιαίτερο νόημα, γι' αυτό και δεν θα το κάνουμε ούτε στην περίπτωση του νεότερου Halloween. Θα πούμε, ωστόσο, πως πρόκειται για ένα από τα καλύτερα πρόσφατα δείγματα του είδους του, το οποίο αξίζει μία θέση στην συλλογή κάθε θιασώτη του είδους τόσο ως φιλμ όσο και ως οικιακή μεταφορά. Με το σπαθί του!