Νέες Κυκλοφορίες

Get Out

Παραγωγή σχεδόν indy, μεταφορά Blu-ray σχεδόν... blockbuster!

Από -

Μία από τις ταινίες-έκπληξη του 2017 κυκλοφορεί πλέον σε οικιακή έκδοση και, για όσους και όσες δεν την πρόλαβαν στις σινε-αίθουσες αυτή είναι η... καλύτερη ευκαιρία για εξιλέωση (ειδικά με την έκδοση σε Blu-ray)! Το απίθανο αυτό αμάλγαμα θρίλερ, κομεντί και σάτιρας δανείζεται μεν πολλά διακριτά στοιχεία από παρελθούσες παραγωγές κάθε κατηγορίας, αλλά τα προσφέρει με ολόδικό του τρόπο μέσα από ευρηματική σκηνοθεσία, πολύ καλούς διαλόγους, σπαρταριστές σεκάνς και άκρως επιτυχημένο ρυθμό. Είναι από εκείνα τα φιλμ που καθιστούν σαφές για ποιούς ακριβώς λόγους χρειαζόμαστε τις χαμηλότερου μεν budget αλλά περισσότερο τολμηρές ανεξάρτητες παραγωγές - και όχι μόνο τις πανάκριβες αλλά ενίοτε τυπικές.

Για ανεξάρτητη παραγωγή, δε, το Get Out έχει να επιδείξει πολύ καλό τεχνικό τομέα: καθαρή, λεπτομερή, χρωματικά σωστή εικόνα, με ικανοποιητικότατη απόδοση του μαύρου και πανελάχιστο, αμιγώς κινηματογραφικό κόκκο. Ο εξακάναλος ήχος βρίσκεται "ένα κλικ πιο κάτω" ποιοτικά, όμως και πάλι λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα με τρόπο αποτελεσματικό - είτε μιλά κανείς για τα εφέ, είτε για την μουσική, είτε για την απόδοση των διαλόγων. Στα συν και τα αξιοπρεπέστατα extras με 11 (!) "κομμένες" σκηνές, εναλλακτικό τέλος, εκτενή σχολιασμό από τον σκηνοθέτη και τους συντελεστές, ερωταπαντήσεις για την παραγωγή και άλλα.

Δεν βρισκόμαστε όσες φορές θα θέλαμε στην ευχάριστη θέση να προτείνουμε ένα Blu-ray για όλα ανεξαιρέτως τα στοιχεία που το απαρτίζουν, αυτή ωστόσο είναι μία από αυτές τις φορές. Ο νοών, νοείτω!