Νέες Κυκλοφορίες

Dragons: Dawn of the New Riders

Μόνο για παιδιά μεν, αλλά διασκέδαση αξιόλογη γι' αυτά

Από -

H σειρά ταινιών κινουμένων σχεδίων "How to Train Your Dragon" ("Πως να Εκπαιδεύσετε τον Δράκο Σας") είναι από τις πλέον ενδιαφέρουσες των τελευταίων ετών και από τις καλύτερες που έχει προσφέρει μέχρι σήμερα η Dreamworks. Με το τρίτο φιλμ της σειράς, δε, αυτό με τον υπότιτλο The Hidden World, να έρχεται στα σινεμά σύντομα, ένα video game για PS4/Xbox One/PC που εξελίσσεται στον κινηματογραφικό αυτό κόσμο δεν είναι καθόλου κακή ιδέα - έστω και αν, όπως έχει διαμορφωθεί, απευθύνεται εκ των πραγμάτων μόνο σε συγκεκριμένο κοινό, με άλλα λόγια αποκλειστικά "στους μικρούς μας φίλους".

Θα περίμενε κάποιος ότι σε έναν τίτλο βασισμένο στα How to Train Your Dragon ένα από τα πράγματα που θα είχε την ευκαιρία να κάνει ο παίκτης θα ήταν να πετά και να μάχεται με τον δράκο του - όμως η Bandai Namco επέλεξε αυτό να λειτουργεί μάλλον... αναίμακτα και ανώδυνα (μόνο στην μετάβαση από την μία τοποθεσία στην άλλη) και όχι ως βασικός μηχανισμός παιχνιδιού. Στην μεγάλη πλειοψηφία του χρόνου ενασχόλησης ο παίκτης θα ελέγχει στο έδαφος τον Scribbler και όχι τον Patch, τον δράκο, ο οποίος όμως θα βοηθά τον πρώτο στην εξερεύνηση των τοποθεσιών και στην επίλυση γρίφων. Ο Scribbler αναλαμβάνει τις μάχες σώμα με σώμα, με τις ικανότητες και τον εξοπλισμό του μάλιστα να μπορούν να βελτιωθούν σταδιακά - όμως και του Patch, του οποίου οι δυνάμεις από ένα σημείο και πέρα ξεπερνούν... κατά πολύ αυτές ενός "τυπικού" παραμυθένιου δράκου.

Φυσικά οι παραπάνω επιλογές εκ μέρους της Bandai Namco, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το Dragons: Dawn of the New Riders είναι προσβάσιμο, βατό και μάλλον εύκολο γενικότερα, το καθιστούν ταιριαστή επιλογή για παίκτες μικρής ηλικίας και μόνο. Σε αυτό το παιδικό κοινό πάντως η παραγωγή απευθύνεται τίμια, καθώς ναι μεν το Dragons: Dawn of the New Riders δεν προσφέρει κανένα... οπτικοακουστικό υπερθέαμα, αλλά είναι όμορφα σχεδιασμένο, προσφέρει ποικιλία σε περιβάλλοντα και αντιπάλους, έχει και αυτό το "χαριτωμένο στυλ" στον σωστό βαθμό. Για τα μικρά παιδιά που αγαπούν τις προαναφερθείσες ταινίες της Dreamworks και τα arcade adventures... ρυθμισμένα στις δυνατότητές τους, λοιπόν, αξιοπρόσεκτη πρόταση.