Νέες Κυκλοφορίες

Disobedience

Έξοχο φιλμ προσωπικό, σε έκδοση Blu-ray φροντισμένη

Από -

Οι πολύ καλές ταινίες που διαπραγματεύονται τον ομοφυλοφυλικό έρωτα, την κοινωνική (μη) αποδοχή του και τον τρόπο με τον οποίο αμφότερα αλλάζουν την ζωή των ανθρώπων δεν είναι λίγες πια - αλλά... σε καμία άλλη δεν πρωταγωνιστούν δύο από τις ομορφότερες γυναίκες του Hollywood αυτή τη στιγμή, οι Rachel Weisz και Rachel McAdams. To φιλμ σκηνοθεσίας Sebastian Lelio εμπλέκει στα παραπάνω και την θρησκεία και την συζυγική ζωή με τρόπο που δίχως δυσκολία προβληματίζει ή/και διχάζει τον θεατή για να σκιαγραφήσει την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων που αρνείται να υπακούσει στις επιταγές του περίγυρου όταν πρόκειται για τον έρωτα. Σε μια ταινία τόσο προσωπική είναι οι ερμηνείες αυτές που την στηρίζουν ή την γκρεμίζουν, φυσικά, και οι... δύο Rachel, καθώς και ο Alessandro Nivola στον ρόλο του πικρόχολου σύζυγου, συνεισφέρουν τα μέγιστα. Το Disobedience είναι μια μελέτη στην εσωτερικότητα απολαυστική, της οποίας η ατμόσφαιρα και η καλλιτεχνική απόδοση είναι εξαιρετικά από την αρχή μέχρι το τέλος.

Αυτού του είδους οι ταινίες είναι αλήθεια πως δεν ωφελούνται από τις τεχνικές οπτικοακουστικές δυνατότητες ενός Blu-ray όσο άλλες - όμως το Disobedience κάνει πολύ καλή χρήση των κλειστών αποχρώσεων και της τεχνηέντως περιορισμένης παλέτας για να ισχυροποιήσει την εντύπωση της καταπίεσης, των μυστικών στιγμών και της προσωπικής πάλης που τόσο η σκηνοθεσία όσο και η φωτογραφία αποδίδουν υπέροχα. Ο ήχος είναι φροντισμένος χωρίς να καταπλήσσει (ο ρόλος του είναι κατ' επιλογήν περιορισμένος ούτως ή άλλως), ενώ τα extras είναι λιγοστά και συνηθισμένα.

Είναι το ίδιο το φιλμ, ωστόσο, αυτό που επιβάλλει την απόκτηση του Blu-ray καθώς είναι αρκούντως ποιοτικό, και προσεγμένο ως μεταφορά οικιακή, ώστε να δικαιούται μία θέση στην συλλογή οποιουδήποτε σινεφίλ αγαπά τις "εσωτερικές", συναισθηματικά μεστές ταινίες όπως το Disobedience. Τόσο απλά.