Νέες Κυκλοφορίες

Creed II

Μέρος δεύτερο το ίδιο καλό, έκδοση σε Blu-ray ακόμη καλύτερη!

Από -

Δεν είναι λίγες οι φορές που το Hollywood... κατορθώνει να προσφέρει μια καλή ταινία και να "τα κάνει θάλασσα" με την αναπόφευκτη εμπορική της συνέχεια, όμως ευτυχώς αυτό δεν συνέβη με το Creed II: τόσο ο Michael B. Jordan όσο και ο Sylvester Stalone "ντύνονται" τους ρόλους τους πειστικά και, ενώ κυνικά θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς πως το δεύτερο Creed προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την πασίγνωστη σύγκρουση των Rocky-Drago ως θεματικό υπόβαθρο, το φιλμ εν τέλει προσφέρει αρκετά απρόσμενα στοιχεία ώστε να επιδεικνύει χαρακτήρα δικό του και συγκινήσεις είδους διαφορετικού.

Η οικιακή μεταφορά, δε, του Creed II σε Blu-ray είναι αληθινά μία από τις πλέον προσεγμένες υψηλής ευκρίνειας που έχουν περάσει από τα χέρια μας τους τελευταίους μήνες. Συμπαγής, στιλπνή, μοντέρνα καθαρή εικόνα που αναδεικνύει κάθε λεπτομέρεια σε όλες πρακτικά τις σκηνές, καθώς και ατμοσφαιρικός, διαυγής και πειστικός ήχος αποδίδουν όλα τα τεκταινόμενα με συγκλονιστική συχνά αληθοφάνεια. Το όλο αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι - λόγω του είδους της ταινίας - το ίδιο συναρπαστικά εντυπωσιακό με αυτό π.χ. των blockbuster που χρησιμοποιούν πολλά ειδικά εφέ, είναι ωστόσο άριστο σε λεπτομέρεια κι αδιαμφισβήτητο σε αποτελεσματικότητα.

Όσον αφορά στα extras η αλήθεια είναι πως και εκεί το είδος της όλης παραγωγής δεν αφήνει ιδιαίτερα περιθώρια για πρωτοτυπία, οπότε τα λιγοστά τέτοια που περιλαμβάνονται στο Blu-ray δεν αξίζουν περισσότερων της μίας θέασης. Το κοινό, ωστόσο, που αγάπησε το Creed II στις κινηματογραφικές αίθουσες έχει κάθε λόγο να προσθέσει την ταινία στην συλλογή του βάσει της άψογης οικιακής του μεταφοράς και μόνο. Κι αν το... Creed III είναι ισάξιό του, θα το προτείνουμε με τον ίδιο τρόπο!