Ναι, παίζει όσο εντυπωσιακά όσο θυμάσαι στην ΕΡΤ

Captain Tsubasa: Rise of New Champions

Ιαπωνικό κινούμενο σχέδιο ποδοσφαίρου σε video game...; Ω, ναι!

Από -

Για τους gamers... κάτω των 30-35 ετών η θρυλική σειρά ιαπωνικών κινουμένων σχεδίων Captain Tsubasa μπορεί να μην θυμίζει τίποτε ή να θυμίζει κάτι μόνο εγκυκλοπαιδικά, για τους μεγαλύτερους ωστόσο σημαίνει πολλές ώρες διασκέδασης στην ελληνική κρατική τηλεόραση με ιταλικό σπικάζ και ελληνικούς υπότιτλους. Ένα από τα πλέον αγαπημένα anime κάνει την μετάβαση στα video games από την... εξπέρ πια σε αυτό Bandai Namco και το αποτέλεσμα εκπλήσσει ευχάριστα για πολλούς λόγους.

Το στυλ παιχνιδιού στηρίζεται φυσικά στο θέμα των κινουμένων σχεδίων, το ποδόσφαιρο, αλλά με περισσότερο προσβάσιμο και θεαματικό τρόπο απ' ότι το κάνουν τα γνωστά FIFA και Pro Evolution Soccer: οι παίκτες πρέπει κατά βάση να καθοδηγήσουν με σωστό timing έτσι τους παίκτες τους ώστε να έλθει "σε θέση βολής" ένας από αυτούς - στην οποία περίπτωση έχουμε επί της οθόνης την... θεαματική σκηνοθεσία του anime με τα απίθανα υπερσούτ που συναρπάζουν περισσότερο κι από το ίδιο το γκολ! Όχι, δεν είναι ένα στυλ παιχνιδιού που επιδιώκει να αποδώσει την πραγματικότητα ή εξομοίωσή της, αλλά την αισθητική και το θέαμα του κινουμένου σχεδίου. Το οποίο, ωστόσο, κατορθώνει στο έπακρο.

Σε όλα αυτά βέβαια βοηθά και ο οπτικοακουστικός τομέας, ο οποίος είναι έξοχος αποδίδοντας με υπέροχα γραφικά και προσεγμένο ήχο το όλο... υπερθέαμα των ματς. Ο προσβάσιμος έλεγχος βοηθά επίσης, όπως βοηθά και η όλη παρουσίαση με την προσοχή στην λεπτομέρεια και την αυθεντικότητά της (προσφέρει την μουσική και τις φωνές των ηθοποιών που απέδιδαν τους παίκτες του anime). Το σεναριακό τμήμα δεν διαρκεί πάρα πολύ, αλλά είναι αρκετό για να ικανοποιήσει την νοσταλγία πολλών από μας για την σειρά κινουμένων σχεδίων Captain Tsubasha. Από κει και πέρα υπάρχει πάντοτε και η δυνατότητα για δύο παίκτες αντιπάλους στο ίδιο PlayStation4 (όπου αξιολογήσαμε τον τίτλο) για ματς... επικά χωρίς αμέτρητες ώρες προετοιμασίας πριν α λα FIFA ή Pro Evo. Ο νοών, νοείτω!