Νέες Κυκλοφορίες

Αστερίξ: Το Μυστικό του Μαγικού Ζωμού

Original περιπέτεια Για μικρούς και μεγάλους, οικιακή έκδοση σε Blu-ray προσεγμένη

Από -

Πιστοί στο πνεύμα των θρυλικών Γάλλων Goscinny και Underzo, των ανθρώπων που δημιούργησαν την θρυλική σειρά comics των Αστερίξ, ο έμπειρος animator Louis Clichy και ο ηθοποιός Alaxandre Astier είχαν διασκευάσει προ πενταετίας υπέροχα ένα από τα πλέον αγαπημένα τεύχη, την "Κατοικία των Θεών" (Le domaine des dieux). Φέτος επιστρέφουν με νέα περιπέτεια των αγαπημένων ανυπότακτων Γαλατών, αλλά σε πρωτότυπο σενάριο: ο σοφός δρυίδης Πανοραμίξ μετά από ένα επώδυνο ατύχημα αποφασίζει να συνταξιοδοτηθεί και πρέπει να βρει έναν ταλαντούχο νεαρό για διάδοχό του, ώστε να του εμπιστευτεί την κρυφή συνταγή του μαγικού ζωμού. Η αναζήτησή του θα συνοδευτεί από τους απαραίτητους Αστερίξ και Οβελίξ, την μικρή Μπονεμίν, αλλά και τον κακόβουλο Διαβολίξ (ο οποίος επιδιώκει να οικειοποιηθεί την πολύτιμη συνταγή για δικό του όφελος).

Το "Μυστικό του Μαγικού Ζωμού" ναι μεν δεν διακρίνεται από το διακριτικά αλληγορικό χιούμορ του Goscinny, είναι όμως καλογραμμένο, διασκεδαστικό και σαφώς τιμά την παράδοση των θρυλικών comics. Είναι, άλλωστε, ελλείψει του καυστικού πολιτικού σχολίου και της σχετικά απλοϊκής υπόθεσης, πολύ περισσότερο κατανοητό από τους θεατές μικρής ηλικίας και άρα γι' αυτούς περισσότερο διασκεδαστικό. Η έκδοση που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά προσφέρει τόσο μεταγλώττιση όσο και υπότιτλους (υπάρχει η επιλογή και για την απόδοση των αρχικών γαλλικών διαλόγων), οπότε είναι παραγωγή "για όλη την οικογένεια"... εκ των πραγμάτων θα έλεγε κανείς.

banner

H οικιακή έκδοση σε Blu-ray προσφέρει οπτικοακουστική ποιότητα στο επίπεδο που αναμένει κανείς εν έτει 2019: λαμπερά, κορεσμένα χρώματα και άφθονη λεπτομέρεια για την εικόνα (βοηθά και η τεχνοτροπία που έχει επιλεχθεί από τους δημιουργούς), πολύ καλός διαχωρισμός και "παρουσία στον χώρο" για τον ήχο. Τα extras... δεν υφίστανται πρακτικά, όμως για το κοινό των comics του Αστερίξ "Το Μυστικό του Μαγικού Ζωμού" παραμένει αξιοπρόσεκτη προσθήκη βάσει θεματολογίας και μόνο. Ο νοών, νοείτω!