Νέες Κυκλοφορίες

Alpha

Απρόσμενα ενδιαφέρον φιλμ, οικιακή εκδοχή σε Blu-ray που το κολακεύει περαιτέρω

Από -

Μερικές φορές τα φιλμ... αουτσάιντερ γίνονται περισσότερο απολαυστικά ακριβώς επειδή αποδεικνύονται καλύτερα απ' όσο τα περίμενε ο εκάστοτε θεατής - και αυτό ακριβώς συμβαίνει με την συγκεκριμένη ταινία, η οποία έχει μεν απλοϊκό σενάριο και νοήματα, μα ενίοτε κυριολεκτικά καθηλώνει με την έξοχη κινηματογραφία και φωτογραφία του. Το πώς ο σκύλος ως "πιστός φίλος του ανθρώπου" προήλθε μέσα από την σκληρή περιπέτεια που πέρασαν μαζί ένας έφηβος και ένας λύκος 20.000 χρόνια πριν, ίσως "ακούγεται" υπερβολικά ρομαντικό και βολικό για σύγχρονη ταινία, όμως και μόνο το γεγονός ότι το Alpha εν τέλει κατορθώνει να πείσει πως όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν συμβεί, είναι ενδεικτικό του πόσο... "καλό βγήκε αυτό το ταινιάκι"!

Το Alpha αξίζει μιας θέασης από την πλειοψηφία του κοινού, όσοι και όσες ωστόσο το έχουν ήδη παρακολουθήσει στα σινεμά και θα ενδιαφέρονταν να το προσθέσουν στην συλλογή τους έχουν να προσβλέπουν σε μία πολύ καλή οικιακή μεταφορά σε Blu-ray. Η εικόνα είναι υψηλού επιπέδου και λεπτομέρειας σε όλη σχεδόν την διάρκεια του φιλμ, με υπέροχα χρώματα και προσεκτική μίξη των "γυρισμένων παραδοσιακά" στοιχείων με όσα στοιχεία ή εφέ έχουν δημιουργηθεί με υπολογιστή. Ο ήχος είναι εξίσου φροντισμένος, με αποτελεσματικό διαχωρισμό και πειστική τοποθέτηση στον χώρο ακόμη και με την τυπική διάταξη των καναλιών 5.1, ενώ οι... πιστοί fans των χαμηλών συχνοτήτων δεν θα απογοητευτούν με την χρήση του subwoofer σε έναν αριθμό από "βροντερές" σεκάνς".

Στον τομέα των extras το Blu-ray του Alpha δεν απογοητεύει και δεν συναρπάζει: αυτά είναι αρκετά σε αριθμό αλλά τυπικά σε είδος και περιεχόμενο. Με το συγκεκριμένο φιλμ να αξιοποιεί τόσο πολύ την ψηφιακή τεχνολογία, έχουμε την αίσθηση πως θα μπορούσαμε να ζητήσουμε κάτι παραπάνω ή/και κάτι περισσότερο πρωτότυπο στα extras. To Alpha, ωστόσο, δεν παύει να είναι φαντασμαγορικό ως παραγωγή και αποτελεσματικό ως συναισθηματικό ταξίδι ακόμη και δεδομένου του απλοϊκού του σεναρίου. Η προσεγμένη οικιακή μεταφορά μεγεθύνει τα προτερήματα του φιλμ. Χρειάζεται να πει κανείς κάτι περισσότερο;