Aladdin

Παραμύθι μαγικό μα άνισο, σε οικιακή εκδοχή όμως πανέμορφο

Aladdin

To διάσημο ανατολίτικο παραμύθι - και επιτυχημένο φιλμ κινουμένων σχεδίων της δεκαετίας του '90 - αποκτά... παραδοσιακής κινηματογράφησης εκδοχή με την υπογραφή του Guy Ritchie και το αποτέλεσμα είναι συζητήσιμο. Από την μία πλευρά πρόκειται για ολοφάνερα φροντισμένη παραγωγή τεχνικά, τα σκηνικά/κοστούμια είναι υπέροχα και η ερμηνεία της Naomi Scott ως πριγκίπισσας είναι απρόσμενα καλή. Από την άλλη πλευρά η σκηνοθεσία του Ritchie δεν συναρπάζει ακριβώς (είναι φανερό ότι το στυλ του Βρετανού ταιριάζει σε άλλου τύπου ταινίες και όχι σε φιλμ με πολλά μουσικά τμήματα), οι ερμηνείες των Massoud και Smith ως Aladdin και Genie αντίστοιχα είναι μετριότατες, ενώ η ποιότητα των ειδικών εφέ - για τα δεδομένα της Disney πάντοτε - δεν κινείται στο επίπεδο που θα έπρεπε. Το σύνολο είναι ψυχαγωγικό, μεν, αλλά... ως εκεί. Το Aladdin δείχνει να δικαιώνει όσους υποστηρίζουν πως αν ένα live remake ταινίας κινουμένων σχεδίων δεν προσθέτει κάτι νέο κι ενδιαφέρον, αλλά απλώς στηρίζεται στην νοσταλγία που τρέφουμε για το δεύτερο, δεν μπορεί να ξεχωρίσει κινηματογραφικά. Η οικιακή έκδοση, τουλάχιστον, φέρνει στο προσκήνιο με πειστικό τρόπο την εκπληκτική δουλειά που έχει γίνει στην εικόνα και στον ήχο του φιλμ: και στους δύο τομείς το Blu-ray του Aladdin είναι πάρα πολύ καλό, ειδικά σε ικανά συστήματα home cinema όπου η λεπτομέρεια και τα ισχυρά στοιχεία και των δύο μπορούν ν' αναδειχθούν. Δεν είναι ίσως αυτό που αποκαλούμε "υλικό αναφοράς" (reference material), αλλά συνεχίζει να ανήκει στα προσεγμένα δείγματα οικιακών μεταφορών που μάς προσέφερε η Disney φέτος σε εμπορικές της ταινίες.

Aladdin - εικόνα 1

Όσον αφορά στα extras: αυτά είναι αρκετά σε αριθμό, καλύπτουν όλες τις... συνήθεις κατηγορίες - από τις κομμένες σκηνές μέχρι τις γκάφες των γυρισμάτων και βέβαια πολλαπλά μουσικά video - και ίσως αξίζουν (μιας και μοναδικής) θέασης, δεν θα τα χαρακτηρίζαμε ωστόσο αξιοσημείωτα. Όταν όλα έχουν ειπωθεί, κοινώς, η οικιακή έκδοση του Aladdin σε Blu-ray απευθύνεται μόνο σε όσους και όσες άρεσε το φιλμ στα σινεμά και θα ήθελαν να το έχουν στην συλλογή τους. Για το υπόλοιπο καταναλωτικό κοινό υπάρχουν αυτές τις ημέρες παραγωγές-must, της Disney και άλλων, που διεκδικούν με ισχυρότερα επιχειρήματα τα χρήματά του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Tech

Εμπνέοντας έναν κόσμο αλλαγής με το πρόγραμμα "Γεφυρώνοντας Γενεές της Canon"

Το αποτέλεσμα της δράσης είναι μια φωτογραφική έκθεση, η οποία λειτουργεί σαν υπενθύμιση της ανοχής, του σεβασμού και του ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/06/2023

Σειρά Samsung Galaxy S23: και δύναμη, και στυλ

Τα νέα smartphone της εταιρείας ικανότερα απο ποτέ, διάλεξε το μοντέλο που ταιριάζει στις απαιτήσεις σου

Πώς μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα γιατρό κοντά σου;

Πώς μπορείτε να τον βρείτε εύκολα και γρήγορα; Η απάντηση κρύβεται στο instadoctor.gr.

Πολυαναμενόμενα smartphones που καταφθάνουν φέτος

Αναμφισβήτητα, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα αποτελούν ξανά τάση.

5 video games για τη νέα χρονιά

Ξαναέρχεται ο Kratos. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Honor 50 5G

Επανεκκίνηση με στυλ, επιστροφή με αξιώσεις

Forza Horizon 5

Το καλύτερο μέχρι σήμερα, το καλύτερο της κατηγορίας του για το 2021