Yesterday

Κομεντί μουσική κι ενδιαφέρουσα, εκδοχή σε Blu-ray φροντισμένη

Yesterday

Οι Σάξονες το λένε "love letter" και, πολλές φορές, επειδή... παραπροσπαθεί αποτυγχάνει, όμως το φιλμ αυτό του θρυλικού Danny Boyle - ένα ποιητικό και κινηματογραφικό "love letter" του προς ένα από τα πλέον σημαντικά κι αγαπημένα μουσικά συγκροτήματα στην ιστορία, τους Beatles - μόνο αποτυχημένο δεν θα το χαρακτήριζε κανείς. Η ταινία φαντάζεται έναν κόσμο στον οποίο οι Beatles είναι σαν να μην υπήρξαν ποτέ και μόνο ένας μουσικός, μετά από ένα... μεταφυσικά παράξενο γεγονός, θυμάται αυτούς και το έργο τους. Ο μουσικός αξιοποιεί το γεγονός για να προωθήσει την καριέρα του αρχικά αλλά γρήγορα γίνεται σαφές πως θα καταλήξει να μην μπορεί ή να μην θέλει να χρησιμοποιήσει την κληρονομιά της ιστορικής βρετανικής μπάντας για δικό του όφελος - και η όλη διαδικασία συνθέτει μία χιουμοριστική, ρομαντική κομεντί που παρακολουθείται απολαυστικά από την αρχή μέχρι το τέλος είτε είναι... fan κανείς των Beatles, είτε όχι.

Yesterday - εικόνα 1

Ως... μουσική ταινία το Yesterday - στην οικιακή του εκδοχή σε Blu-ray που αξιολογήσαμε - είναι υπέροχη: δεν προσφέρει μόνο πολλά από τα πλέον αγαπημένα κομμάτια των Beatles, αλλά τα αποδίδει και εξαιρετικά με πολυκάναλο, πειστικό ήχο που πραγματικά ξαφνιάζει με την ποιότητα και την "παρουσία" του. Η εικόνα είναι επίσης φροντισμένη κι ας μην παίζει τόσο μεγάλο ρόλο όσο ο ήχος (ή όσο η ίδια σε άλλα είδη ταινιών), με φυσικά χρώματα και υψηλό επίπεδο λεπτομέρειας στα πάντα. Προσεγμένα σε... απρόσμενο βαθμό είναι και τα extras της ταινίας που προσφέρει το Blu-ray: δεν πρωτοτυπούν μεν, αλλά είναι πάρα (πάρα) πολλά και καλύπτουν κάθε πτυχή της όλης παραγωγής, ποικίλλοντας από τα σχόλια των συντελεστών και τις γκάφες των γυρισμάτων, μέχρι τις κομμένες σκηνές ή την εναλλακτική αρχή και τέλος. Το Yesterday, πάντως, στα μάτια του κοινού που αγαπά τις κομεντί και εκείνου που αγαπά τους Beatles άξιζε αγοράς ούτως ή άλλως. Με τον φροντισμένο οπτικακουστικό του τομέα και τα άφθονα extras του, ένα παραπάνω!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Tech

Εμπνέοντας έναν κόσμο αλλαγής με το πρόγραμμα "Γεφυρώνοντας Γενεές της Canon"

Το αποτέλεσμα της δράσης είναι μια φωτογραφική έκθεση, η οποία λειτουργεί σαν υπενθύμιση της ανοχής, του σεβασμού και του ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/06/2023

Σειρά Samsung Galaxy S23: και δύναμη, και στυλ

Τα νέα smartphone της εταιρείας ικανότερα απο ποτέ, διάλεξε το μοντέλο που ταιριάζει στις απαιτήσεις σου

Πώς μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα γιατρό κοντά σου;

Πώς μπορείτε να τον βρείτε εύκολα και γρήγορα; Η απάντηση κρύβεται στο instadoctor.gr.

Πολυαναμενόμενα smartphones που καταφθάνουν φέτος

Αναμφισβήτητα, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα αποτελούν ξανά τάση.

5 video games για τη νέα χρονιά

Ξαναέρχεται ο Kratos. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Honor 50 5G

Επανεκκίνηση με στυλ, επιστροφή με αξιώσεις

Forza Horizon 5

Το καλύτερο μέχρι σήμερα, το καλύτερο της κατηγορίας του για το 2021