Us

Ψυχολογικό θρίλερ-αριστούργημα, έκδοση σε Blu-ray... "όλα τα λεφτά"!

Us

Συνεχίζοντας ν' αποδεικνύει πως για μια πραγματικά καλή ταινία δεν χρειάζεται απαραίτητα τεράστια budget ή διαφήμιση αλλά μία καλή ιδέα και πολύ καλή σκηνοθεσία, ο Jordan Peele του εξαιρετικού προπέρσινου Get Out επανέρχεται με αυτό το αλληγορικό κι απολαυστικό θρίλερ. Όσοι και όσες το έχουν παρακολουθήσει καταλαβαίνουν για ποιούς λόγους δεν θέλουμε να "προδώσουμε" τίποτε από την υπόθεση, δεν χωρά ωστόσο καμία αμφιβολία στο γεγονός ότι το Us είναι μία από τις καλύτερες ταινίες του είδους για το 2019, μία από τις πλέον αξιόλογες ανεξαρτήτως κατηγορίας και ένα από εκείνα τα φιλμ που συζητά κανείς καιρό αφότου τα έχει παρακολουθήσει. Η οικιακή έκδοση, που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες, κατορθώνει κάτι απίθανο: σε υλικό που, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, κατά βάση δεν προσφέρεται για... οπτικοακουστική πανδαισία - ούτε πολλά εφέ αξιοποιούνται, ούτε φαντεζί σκηνοθετικός εξοπλισμός - προσθέτει μέσω των δυνατοτήτων των Blu-ray το maximum της αποτελεσματικότητας που η οξεία, λεπτομερής εικόνα και ο προσεγμένος, υποβλητικός ήχος μπορούν να έχουν στην αντίληψη του θεατή. Με αυτόν τον τρόπο ο ψυχολογικός τρόμος γίνεται ακόμη περισσότερο προσωπικός οπουδήποτε ο Peele θέλει να τον προξενήσει κι υπογραμμίσει, χωρίς να εκβιάζει τις αισθήσεις με τον τρόπο που άλλες παραγωγές του Hollywood αρέσκονται να κάνουν.

Us - εικόνα 1

Ο μοναδικός τομέας στον οποίο μπορεί να εντοπίσει κανείς αδυναμία όσον αφορά στην οικιακή έκδοση του Us σε Blu-ray είναι αυτός των extras: ολοφάνερα δεν έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία σε αυτόν, καθώς και ολιγάριθμα είναι, και τυπικά. Όμως σε μία ταινία που "μιλά από μόνη της" σε τόσα επίπεδα και με τόσους διαφορετικούς τρόπους, δεν θα καταλογίσουμε τα ελλιπή extras ως σημαντικό μειονέκτημα. Θα δηλώσουμε απλώς ότι είναι ένα φιλμ που αξίζει μία θέση στην συλλογή οποιουδήποτε σινεφίλ και πως η οικιακή του εκδοχή είναι τεχνικά άριστη. Τί άλλο να ζητήσει κανείς;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Tech

Εμπνέοντας έναν κόσμο αλλαγής με το πρόγραμμα "Γεφυρώνοντας Γενεές της Canon"

Το αποτέλεσμα της δράσης είναι μια φωτογραφική έκθεση, η οποία λειτουργεί σαν υπενθύμιση της ανοχής, του σεβασμού και του ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/06/2023

Σειρά Samsung Galaxy S23: και δύναμη, και στυλ

Τα νέα smartphone της εταιρείας ικανότερα απο ποτέ, διάλεξε το μοντέλο που ταιριάζει στις απαιτήσεις σου

Πώς μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα γιατρό κοντά σου;

Πώς μπορείτε να τον βρείτε εύκολα και γρήγορα; Η απάντηση κρύβεται στο instadoctor.gr.

Πολυαναμενόμενα smartphones που καταφθάνουν φέτος

Αναμφισβήτητα, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα αποτελούν ξανά τάση.

5 video games για τη νέα χρονιά

Ξαναέρχεται ο Kratos. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Honor 50 5G

Επανεκκίνηση με στυλ, επιστροφή με αξιώσεις

Forza Horizon 5

Το καλύτερο μέχρι σήμερα, το καλύτερο της κατηγορίας του για το 2021