Mary Poppins Returns

H διασημότερη κουβερνάντα ever, σε έκδοση Blu-ray προσεγμένη

Mary Poppins Returns

H θρυλική Βρετανίδα κουβερνάντα που έχει αναχθεί σε... pop icon μετά από τόσα χρόνια παρουσίας στον κόσμο της showbiz με διάφορους τρόπους - η αρχική ταινία, πλειάδα θεατρικών κλπ. - επιστρέφει επίσημα στην νεότερη, μοντέρνα της εκδοχή από την Disney, προσφάτως και σε οικιακή έκδοση. Ως φιλμ μπορεί να μην είναι η διαχρονική παραγωγή που αποδείχθηκε πως ήταν το αρχικό του 1964 (έχουν... αλλάξει και τα δεδομένα έκτοτε βέβαια!), παραμένει όμως θέαμα προσεγμένο και μιούζικαλ ποιοτικό, που παρακολουθείται ευχάριστα από μικρούς και μεγάλους. Η οικιακή μεταφορά σε Blu-ray κατορθώνει αυτό που αντικειμενικά έχει ως στόχο: να αναδείξει την οπτικοακουστική ποιότητα της σύγχρονης Mary Poppins με έξοχη απεικόνιση και ήχο σχεδόν υποδειγματικό. Το επίπεδο λεπτομέρειας που χαρακτηρίζει την εικόνα είναι ενίοτε ασύλληπτο, με κάθε μικρό στοιχείο της διακριτό τόσο στο προσκήνιο όσο και στο βάθος της - τα χρώματα κατ' επιλογήν του σκηνοθέτη δεν είναι λαμπερά, αλλά αποδίδονται με απόλυτη φυσικότητα και υψηλότατη αντίθεση (το μαύρο δε απεικονίζεται άψογα). Ο ήχος ακολουθεί την ποιότητα της εικόνας από κοντά με άριστο διαχωρισμό, "παρουσία" σε όλα τα κανάλια και φυσικά υπέροχη απόδοση της - πολύ σημαντικής εδώ - μουσικής. Το subwoofer θα μπορούσε να συμμετέχει περισσότερο ενίοτε, αλλά κάνει επαρκώς αντιληπτή την παρουσία του όπου όντως χρειάζεται.

Mary Poppins Returns - εικόνα 1

Στον τομέα των extras η αλήθεια είναι πως για το Blu-ray του Mary Poppins Returns υπήρχε περιθώριο βελτίωσης: τα πιο πολλά από αυτά είναι μικρής διάρκειας (κάτω από 5 λεπτά) και του τυπικού είδους, από τις "κομμένες σκηνές" μέχρι τις "γκάφες στα γυρίσματα". Περισσότερο ενδιαφέρον έχει το ντοκυμαντέρ για την επιλογή κι απόδοση της μουσικής (μιλάμε για ταινία-μιούζικαλ όταν όλα έχουν ειπωθεί), καθώς και η επιλογή... karaoke, τύπου, που προσφέρεται στον θεατή να τραγουδήσει τα κομμάτια της ταινίας παράλληλα με την εξέλιξή της. Όμως ως συνολική πρόταση η οικιακή έκδοση του Mary Poppins Returns μπορεί να προταθεί χωρίς δισταγμό σε όσους άρεσε το φιλμ στις αίθουσες - και αυτό έχει εν τέλει περισσότερη σημασία, σωστά;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Tech

Εμπνέοντας έναν κόσμο αλλαγής με το πρόγραμμα "Γεφυρώνοντας Γενεές της Canon"

Το αποτέλεσμα της δράσης είναι μια φωτογραφική έκθεση, η οποία λειτουργεί σαν υπενθύμιση της ανοχής, του σεβασμού και του ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/06/2023

Σειρά Samsung Galaxy S23: και δύναμη, και στυλ

Τα νέα smartphone της εταιρείας ικανότερα απο ποτέ, διάλεξε το μοντέλο που ταιριάζει στις απαιτήσεις σου

Πώς μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα γιατρό κοντά σου;

Πώς μπορείτε να τον βρείτε εύκολα και γρήγορα; Η απάντηση κρύβεται στο instadoctor.gr.

Πολυαναμενόμενα smartphones που καταφθάνουν φέτος

Αναμφισβήτητα, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα αποτελούν ξανά τάση.

5 video games για τη νέα χρονιά

Ξαναέρχεται ο Kratos. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Honor 50 5G

Επανεκκίνηση με στυλ, επιστροφή με αξιώσεις

Forza Horizon 5

Το καλύτερο μέχρι σήμερα, το καλύτερο της κατηγορίας του για το 2021