Mortal Engines

Ταινία-χαμένη ευκαιρία, εντυπωσιακά φροντισμένη οικιακή έκδοση σε UHD Blu-ray

Mortal Engines

Απαρηγόρητοι, απαρηγόρητοι είμαστε με αυτό το πολυαναμενόμενο υπερθέαμα, το τόσα πολλά υποσχόμενο σε επίπεδο συντελεστών, παραγωγής, καλλιτεχνικής διεύθυνσης και τεχνικής απόδοσης, στο οποίο οι σεναριογράφοι όμως... ξέχασαν να συμπεριλάβουν και μια καλή ταινία - με ό,τι αυτό σημαίνει. Ενώ η βασική ιδέα στην οποία στηρίζεται το Mortal Engines είναι πρωτότυπη (έστω κι αν δεν αρέσει σε όλους), ενώ οι ηθοποιοί δεν παίρνουν τον ρόλο τους αψήφιστα και ενώ η σκηνοθεσία "έχει τις στιγμές της", η προσπάθεια της Universal να "στριμώξει" πολλά πράγματα από ένα ολόκληρο (μεγάλο) βιβλίο σε ένα φιλμ διάρκειας δύο ωρών είχε ως συνέπεια το... φυσιολογικό: χαρακτήρες μηδαμινού "βάθους", υποτυπώδη υπόθεση κι εξέλιξη, εν τέλει όχι αρκετό κινηματογραφικό "ζουμί". Πολλές εντυπωσιακές σκηνές, μα όχι εξίσου εντυπωσιακό σύνολο. Μια ταινία όπως αυτή, κακά τα ψέματα, μπορεί να "σωθεί" στην οικιακή της έκδοση μόνο βάσει των ειδικών εφέ της, του οπτικοακουστικού της τομέα και των extras της - και οφείλει ν' αναγνωρίσει κανείς στην Universal πως το καταλαβαίνει πολύ καλά, καθώς φρόντισε να υψώσει τον πήχυ όλων των παραπάνω σε επίπεδο ανεπανάληπτο (τόσο στην έκδοση Ultra HD Blu-ray που αξιολογήσαμε όσο και στην "απλή" έκδοση Blu-ray). Το Mortal Engines βρήκε την θέση του στα δισκάκια "αναφοράς" (reference) που αξιοποιούμε για τα τεστ συσκευών μας, καθώς προσφέρει απλώς απίστευτη εικόνα - το φιλμ έχει γυριστεί σε 8Κ και υποστεί τελική επεξεργασία σε 4Κ, από τα ελάχιστα αυτή τη στιγμή - τόσο σε λεπτομέρεια ή οξύτητα, όσο και σε χρωματική πιστότητα όλων των παραμέτρων.

Mortal Engines - εικόνα 1

Ο ήχος ακολουθεί την εικόνα - έτσι γι' αλλαγή - από πάρα πολύ κοντά, όχι μόνο όντας ποιότητας Dolby Atmos, αλλά προσφέροντας συγκλονιστική απόδοση και διαύγεια σε όλα ανεξαιρέτως τα κανάλια και κατευθυντικότητα εντυπωσιακή σε όλες τις σκηνές του φιλμ. Αν συνυπολογίσει κανείς και τα εκτενή extras - κάποια σε ανάλυση 4Κ στον ίδιο δίσκο UHD Blu-ray με το φιλμ, κάποια ακόμη σε ανάλυση 2Κ στον συνοδευτικό δίσκο Blu-ray - έχει στα χέρια του μία οικιακή κυκλοφορία τόσο προσεγμένη, όσο θα μπορούσε να είναι στο έπακρο τεχνικά και σε επίπεδο περιεχομένου. Ναι, το ίδιο το Mortal Engines δεν είναι η ταινία που θα διεκδικήσει βραβεία ή περίοπτες θέσεις, όμως οι θιασώτες του οπτικοακουστικού τομέα υψηλού επιπέδου (ειδικά εκείνοι που διαθέτουν και τον ανάλογο εξοπλισμό) δεν θα πρέπει να προσπεράσουν την οικιακή της έκδοση. Αυτοί, ξέρουν το γιατί!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Tech

Εμπνέοντας έναν κόσμο αλλαγής με το πρόγραμμα "Γεφυρώνοντας Γενεές της Canon"

Το αποτέλεσμα της δράσης είναι μια φωτογραφική έκθεση, η οποία λειτουργεί σαν υπενθύμιση της ανοχής, του σεβασμού και του ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/06/2023

Σειρά Samsung Galaxy S23: και δύναμη, και στυλ

Τα νέα smartphone της εταιρείας ικανότερα απο ποτέ, διάλεξε το μοντέλο που ταιριάζει στις απαιτήσεις σου

Πώς μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα γιατρό κοντά σου;

Πώς μπορείτε να τον βρείτε εύκολα και γρήγορα; Η απάντηση κρύβεται στο instadoctor.gr.

Πολυαναμενόμενα smartphones που καταφθάνουν φέτος

Αναμφισβήτητα, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα αποτελούν ξανά τάση.

5 video games για τη νέα χρονιά

Ξαναέρχεται ο Kratos. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Honor 50 5G

Επανεκκίνηση με στυλ, επιστροφή με αξιώσεις

Forza Horizon 5

Το καλύτερο μέχρι σήμερα, το καλύτερο της κατηγορίας του για το 2021