Disobedience

Έξοχο φιλμ προσωπικό, σε έκδοση Blu-ray φροντισμένη

Disobedience

Οι πολύ καλές ταινίες που διαπραγματεύονται τον ομοφυλοφυλικό έρωτα, την κοινωνική (μη) αποδοχή του και τον τρόπο με τον οποίο αμφότερα αλλάζουν την ζωή των ανθρώπων δεν είναι λίγες πια - αλλά... σε καμία άλλη δεν πρωταγωνιστούν δύο από τις ομορφότερες γυναίκες του Hollywood αυτή τη στιγμή, οι Rachel Weisz και Rachel McAdams. To φιλμ σκηνοθεσίας Sebastian Lelio εμπλέκει στα παραπάνω και την θρησκεία και την συζυγική ζωή με τρόπο που δίχως δυσκολία προβληματίζει ή/και διχάζει τον θεατή για να σκιαγραφήσει την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων που αρνείται να υπακούσει στις επιταγές του περίγυρου όταν πρόκειται για τον έρωτα. Σε μια ταινία τόσο προσωπική είναι οι ερμηνείες αυτές που την στηρίζουν ή την γκρεμίζουν, φυσικά, και οι... δύο Rachel, καθώς και ο Alessandro Nivola στον ρόλο του πικρόχολου σύζυγου, συνεισφέρουν τα μέγιστα. Το Disobedience είναι μια μελέτη στην εσωτερικότητα απολαυστική, της οποίας η ατμόσφαιρα και η καλλιτεχνική απόδοση είναι εξαιρετικά από την αρχή μέχρι το τέλος. Αυτού του είδους οι ταινίες είναι αλήθεια πως δεν ωφελούνται από τις τεχνικές οπτικοακουστικές δυνατότητες ενός Blu-ray όσο άλλες - όμως το Disobedience κάνει πολύ καλή χρήση των κλειστών αποχρώσεων και της τεχνηέντως περιορισμένης παλέτας για να ισχυροποιήσει την εντύπωση της καταπίεσης, των μυστικών στιγμών και της προσωπικής πάλης που τόσο η σκηνοθεσία όσο και η φωτογραφία αποδίδουν υπέροχα. Ο ήχος είναι φροντισμένος χωρίς να καταπλήσσει (ο ρόλος του είναι κατ' επιλογήν περιορισμένος ούτως ή άλλως), ενώ τα extras είναι λιγοστά και συνηθισμένα.

Disobedience - εικόνα 1

Είναι το ίδιο το φιλμ, ωστόσο, αυτό που επιβάλλει την απόκτηση του Blu-ray καθώς είναι αρκούντως ποιοτικό, και προσεγμένο ως μεταφορά οικιακή, ώστε να δικαιούται μία θέση στην συλλογή οποιουδήποτε σινεφίλ αγαπά τις "εσωτερικές", συναισθηματικά μεστές ταινίες όπως το Disobedience. Τόσο απλά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Tech

Εμπνέοντας έναν κόσμο αλλαγής με το πρόγραμμα "Γεφυρώνοντας Γενεές της Canon"

Το αποτέλεσμα της δράσης είναι μια φωτογραφική έκθεση, η οποία λειτουργεί σαν υπενθύμιση της ανοχής, του σεβασμού και του ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/06/2023

Σειρά Samsung Galaxy S23: και δύναμη, και στυλ

Τα νέα smartphone της εταιρείας ικανότερα απο ποτέ, διάλεξε το μοντέλο που ταιριάζει στις απαιτήσεις σου

Πώς μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα γιατρό κοντά σου;

Πώς μπορείτε να τον βρείτε εύκολα και γρήγορα; Η απάντηση κρύβεται στο instadoctor.gr.

Πολυαναμενόμενα smartphones που καταφθάνουν φέτος

Αναμφισβήτητα, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα αποτελούν ξανά τάση.

5 video games για τη νέα χρονιά

Ξαναέρχεται ο Kratos. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Honor 50 5G

Επανεκκίνηση με στυλ, επιστροφή με αξιώσεις

Forza Horizon 5

Το καλύτερο μέχρι σήμερα, το καλύτερο της κατηγορίας του για το 2021