Ocean's Eight

Γυναικοσυμμορία εν δράσει, σε έκδοση Blu-ray αξιόλογη

Ocean's Eight

Το Hollywood κατά γενική ομολογία την... έχει αυτήν την τάση: να βρίσκει από το πουθενά μία "συνταγή" που να λειτουργεί με την πρώτη φορά και στην συνέχεια να προσπαθεί να αναπαράγει την "συνταγή" επί της οθόνης με παρόμοια υλικά αλλά όχι την ίδια επιτυχία. Το αρχικό Ocean's Eleven λειτούργησε, τα επόμενα δύο αριθμητικά όχι και τόσο. Η ίδια "συνταγή", ωστόσο, με... γυναικοπαρέα αντί για αντροπαρέα λειτουργεί μια χαρά στο Ocean's Eight - τόσο επειδή οι ερμηνείες των κυριών "συναιτέρων στο έγκλημα" είναι πολύ καλές, όσο και επειδή η όλη ατμόσφαιρα και η προσέγγιση της "γυναικείας πονηριάς" στο εγχείρημα είναι ενδιαφέρουσα. Η ταινία ομολογουμένως θα μπορούσε να έχει καλύτερο ρυθμό και ίσως 1-2 σκηνές παραπάνω στο όλο σενάριο όπου "τα πράγματα θα μπορούσαν να πάνε στραβά στο σχέδιο", έτσι ώστε να αυξήσει κάπως την αγωνία και την ένταση, όμως παραμένει ένα φιλμ που παρακολουθείται ευχάριστα από την αρχή ως το τέλος. Η οικιακή έκδοση σε Blu-ray που κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες και στην ελληνική αγορά είναι αρκούντως προσεγμένη ώστε να δώσει περισσότερους λόγους σε όσους άρεσε η ταινία στα σινεμά, να την προσθέσουν στην συλλογή τους. Η εικόνα είναι πολύ καλή, στιλπνή και συμπαγής, με σωστή απόδοση του μαύρου και των έντονων χρωμάτων στις σκηνές όπου αυτά κάνουν αισθητή την παρουσία τους (το φιλμ συνολικά υιοθετεί περισσότερο φυσική ή και υποτονισμένη ενίοτε παλέτα). Ο ήχος, δε, είναι ακόμη καλύτερος, με εξαιρετικό διαχωρισμό καναλιών, διαύγεια στους διαλόγους, λεπτομέρεια στην μουσική και τα εφέ (θα μπορούσαμε να ζητήσουμε ίσως λίγη παραπάνω χρήση του subwoofer). Συνολικά η οικιακή μεταφορά του Ocean's Eight, ωστόσο, τεχνικά κινείται σε απρόσμενα υψηλό επίπεδο.

Ocean's Eight - εικόνα 1

Τα extras που περιλαμβάνονται στο Blu-ray αριθμούνται σε... τέσσερα (4), οπότε εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως δεν έχει δοθεί έμφαση σε αυτόν τον τομέα. Το αξιοσημείωτο, ωστόσο, είναι πως και τα 4 είναι ενδιαφέροντα, σίγουρα περισσότερο φροντισμένα από πολλά άλλα που έχουμε συναντήσει σε πρόσφατες παραγωγές. Αυτό βέβαια δεν αναιρεί το γεγονός ότι ως αγορά το Blu-ray του Ocean's Eight προτείνεται κατά κύριο λόγο σ' εκείνους κι εκείνες που απόλαυσαν το φιλμ στις κινηματογραφικές αίθουσες (δεν είναι το all-time classic που αναδεικνύεται σε οικιακό must-buy), υπογραμμίζει ωστόσο την πρόθεση της Warner "να κάνει το σωστό" στις οικιακές της μεταφορές. Πάντα αξιέπαινο, αυτό!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Tech

Εμπνέοντας έναν κόσμο αλλαγής με το πρόγραμμα "Γεφυρώνοντας Γενεές της Canon"

Το αποτέλεσμα της δράσης είναι μια φωτογραφική έκθεση, η οποία λειτουργεί σαν υπενθύμιση της ανοχής, του σεβασμού και του ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/06/2023

Σειρά Samsung Galaxy S23: και δύναμη, και στυλ

Τα νέα smartphone της εταιρείας ικανότερα απο ποτέ, διάλεξε το μοντέλο που ταιριάζει στις απαιτήσεις σου

Πώς μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα γιατρό κοντά σου;

Πώς μπορείτε να τον βρείτε εύκολα και γρήγορα; Η απάντηση κρύβεται στο instadoctor.gr.

Πολυαναμενόμενα smartphones που καταφθάνουν φέτος

Αναμφισβήτητα, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα αποτελούν ξανά τάση.

5 video games για τη νέα χρονιά

Ξαναέρχεται ο Kratos. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Honor 50 5G

Επανεκκίνηση με στυλ, επιστροφή με αξιώσεις

Forza Horizon 5

Το καλύτερο μέχρι σήμερα, το καλύτερο της κατηγορίας του για το 2021