The Killing of a Sacred Deer

Ποιητική αλληγορία, οπτικοακουστική απόλαυση σε μορφή Blu-ray

The Killing of a Sacred Deer

Ο,τιδήποτε κι αν πιστεύει κανείς για την δουλειά του Γιώργου Λάνθιμου, δεν μπορεί ν' αμφισβητήσει αφενός ότι δεν μοιάζει με αυτήν οποιουδήποτε άλλου Έλληνα σκηνοθέτη, αφετέρου ότι είναι εκκεντρική μα αξιοπρόσεκτη και πάντοτε ενδιαφέρουσα στο γενικότερο πλαίσιο του σύγχρονου σινεμά. Ο "Θάνατος του Ιερού Ελαφιού" ακολουθεί τα αλληγορικά μονοπάτια που έχει βαδίσει κι άλλοτε ο Λάνθιμος, έστω και με τρόπο περισσότερο απαισιόδοξο και σκοτεινό απ' ότι άλλοτε, με σενάριο που απέσπασε Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες και εξαιρετικές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς, συμπεριλαμβανομένων των Colin Farell και Nicole Kidman. Πιθανώς η ωριμότερη δουλειά του με την περισσότερο ενδοσκοπική έννοια - όλοι σχεδόν οι κριτικοί προτιμούν τον "Αστακό" μα για τελείως διαφορετικούς λόγους - ο "Θάνατος του Ιερού Ελαφιού" δεν είναι για όλους, μα το κοινό που... αγαπά Λάνθιμο το έχει ήδη στο "Top 3" των δημιουργιών του μέχρι σήμερα. Η μεταφορά της ταινίας σε Blu-ray για την οικιακή αγορά είναι πάρα πολύ καλή, με δεδομένο το γεγονός ότι δεν έχει εμπλακεί σε αυτήν κάποιο πολύ μεγάλο studio με υπερσύγχρονο εξοπλισμό και ειδικούς στην επεξεργασία ψηφιακού φιλμ. Τα επίτηδες ψυχρά χρώματα και η αποστειρωμένη, μαεστρικά άτονη εικόνα του αρχικού φιλμ αποδίδονται έξοχα, η υπέροχη φωτογραφία απεικονίζεται με πειστική, ενίοτε συγκλονιστική αντίθεση, ενώ η προσεγμένη χρήση του μαύρου είναι τεχνικά άψογη. Ο ήχος είναι λιγότερο εντυπωσιακός μα παραμένει λειτουργικός, συνθέτοντας την υποβλητική και συχνά... ψυχοπιεστική ατμόσφαιρα της ταινίας άριστα χωρίς να αξιοποιεί κατευθυντικά εφέ, αλλά τις χαμηλές συχνότητες του subwoofer και την εναλλαγή των κυρίως ηχείων. Οι διάλογοι είναι διαυγείς και προσεκτικά διαχωρισμένοι από την μουσική ή τα εφέ, όπως ακριβώς πρέπει.

The Killing of a Sacred Deer - εικόνα 1

Το Blu-ray η αλήθεια είναι πως δεν προσφέρει extras άξια λόγου, όμως το κοινό που θα προσθέσει τον "Θάνατο του Ιερού Ελαφιού" στην σινε-συλλογή του θα το κάνει φυσικά για τελείως διαφορετικούς λόγους από αυτούς που το κάνει το mainstream κοινό με άλλες παραγωγές. Όσοι και όσες αγάπησαν την ταινία αυτή του Λάνθιμου στο σινεμά μπορούν να είναι βέβαιοι πως θα την απολαύσουν στο σπίτι τους με πάρα πολύ καλή ποιότητα εικόνας και ήχου - και δεν έχει νόημα να ζητήσει κανείς από το εν λόγω Blu-ray κάτι περισσότερο από αυτό. Επιβεβλημένη αγορά όχι για όλους, ναι, μα για όσους είναι... το γνωρίζουν ήδη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Tech

Εμπνέοντας έναν κόσμο αλλαγής με το πρόγραμμα "Γεφυρώνοντας Γενεές της Canon"

Το αποτέλεσμα της δράσης είναι μια φωτογραφική έκθεση, η οποία λειτουργεί σαν υπενθύμιση της ανοχής, του σεβασμού και του ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/06/2023

Σειρά Samsung Galaxy S23: και δύναμη, και στυλ

Τα νέα smartphone της εταιρείας ικανότερα απο ποτέ, διάλεξε το μοντέλο που ταιριάζει στις απαιτήσεις σου

Πώς μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα γιατρό κοντά σου;

Πώς μπορείτε να τον βρείτε εύκολα και γρήγορα; Η απάντηση κρύβεται στο instadoctor.gr.

Πολυαναμενόμενα smartphones που καταφθάνουν φέτος

Αναμφισβήτητα, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα αποτελούν ξανά τάση.

5 video games για τη νέα χρονιά

Ξαναέρχεται ο Kratos. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Honor 50 5G

Επανεκκίνηση με στυλ, επιστροφή με αξιώσεις

Forza Horizon 5

Το καλύτερο μέχρι σήμερα, το καλύτερο της κατηγορίας του για το 2021