The Hustle

Remake μάλλον μέτριο, Anne όμως απολαυστική σε έκδοση οικιακή

The Hustle

Σύμφωνοι: το Hollywood χαρακτηρίζεται από αδιαμφισβήτητη φτώχεια νέων και πρωτότυπων ιδεών, γι' αυτό συχνά... κοιτά πίσω, στο παρελθόν του, για έμπνευση. Ακόμη κι έτσι, ωστόσο, το να πάρει κανείς μία "συνταγή" όπως αυτή του διάσημου Dirty Rotten Scoundrels ("Απατεώνες και Τζέντλμεν" με τους Michael Kane και Steve Martin) και απλώς να την... μετατρέψει στην θηλυκή της εκδοχή, δεν εγγυάται την επιτυχία. Το The Hustle είναι ακριβώς αυτό με την πανέμορφη Anne Hathaway και την... χαριτωμένα παχουλή Rebel Wilson στους πρωταγωνιστικούς ρόλους δύο γυναικών που αποπλανούν πάμπλουτους άντρες - αλλά το φιλμ δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε τόσο όσον αφορά στο σενάριό του, το οποίο δυσκολεύεται να κρατήσει λογική και συνάφεια στην εξέλιξή του, όσο και όσον αφορά στην σκηνοθεσία, η οποία είναι κοινότυπη και αφόρητα τηλεοπτική. Το αποτέλεσμα είναι μία άνιση ταινία που δεν έχει ποτέ την ευκαιρία να αξιοποιήσει στο έπακρο τα δύο καλύτερα στοιχεία της: (α) την απόδοση των Hathaway και Wilson, που ενσαρκώνουν τους ρόλους τους αξιοπρεπέστατα έως αριστοτεχνικά ενίοτε, και (β) την χημεία μεταξύ των δύο με τις γρήγορες ατάκες και τα καυστικά σχόλια. Το the Hustle, λοιπόν, το απολαμβάνει κανείς σε σημεία μόνο, κάτι που δεν είναι ακριβώς κολακευτικό για ταινία μεγάλου μήκους (έστω και διάρκειας 90 λεπτών).

The Hustle - εικόνα 1

Η οικιακή έκδοση που αξιολογήσαμε σε DVD έχει να επιδείξει επαρκώς προσεγμένη εικόνα και ήχο, ενώ τα extras (τέσσερα τον αριθμό) είναι του τυπικού, διεκπεραιωτικού είδους. Αυτό είναι, ωστόσο, πταίσμα μπροστά στο ολοφάνερο γεγονός ότι ως φιλμ αυτό καθ' αυτό το The Hustle δεν ενθαρρύνει δεύτερη θέαση - οπότε είναι δύσκολο να προταθεί και ως αγορά για τους συλλέκτες. Μπορούμε να φανταστούμε τους... fans της Anne να το εντάσσουν στην ταινιοθήκη τους, καθώς αυτή παραμένει υπέροχη κι αξιολάτρευτη όπως πάντα. Όμως υπάρχουν τόσο νέες κυκλοφορίες, όσο και παλαιότερες της συγκεκριμένης κατηγορίας κομεντί, που αξίζουν τα σχετικά χρήματα περισσότερο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Tech

Εμπνέοντας έναν κόσμο αλλαγής με το πρόγραμμα "Γεφυρώνοντας Γενεές της Canon"

Το αποτέλεσμα της δράσης είναι μια φωτογραφική έκθεση, η οποία λειτουργεί σαν υπενθύμιση της ανοχής, του σεβασμού και του ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/06/2023

Σειρά Samsung Galaxy S23: και δύναμη, και στυλ

Τα νέα smartphone της εταιρείας ικανότερα απο ποτέ, διάλεξε το μοντέλο που ταιριάζει στις απαιτήσεις σου

Πώς μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα γιατρό κοντά σου;

Πώς μπορείτε να τον βρείτε εύκολα και γρήγορα; Η απάντηση κρύβεται στο instadoctor.gr.

Πολυαναμενόμενα smartphones που καταφθάνουν φέτος

Αναμφισβήτητα, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα αποτελούν ξανά τάση.

5 video games για τη νέα χρονιά

Ξαναέρχεται ο Kratos. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Honor 50 5G

Επανεκκίνηση με στυλ, επιστροφή με αξιώσεις

Forza Horizon 5

Το καλύτερο μέχρι σήμερα, το καλύτερο της κατηγορίας του για το 2021