Godzilla: King of the Monsters

Ο ορισμός του cult, σε υψηλή ευκρίνεια για το σαλόνι των fans

Godzilla: King of the Monsters

Οι ταινίες με πρωταγωνιστή το διασημότερο κινηματογραφικό τέρας ever, τον θρυλικό Godzilla, είναι φυσικά ο... ορισμός του cult: η ελάχιστη δυνατή προσοχή στο σενάριο και οι άνθρωποι ως δευτερεύοντες χαρακτήρες με επιφανειακά κίνητρα, ναι, αλλά παράλληλα η έμφαση στην θεαματική δράση και τα ειδικά εφέ "έχουν καθιερώσει δική τους σχολή" και κατηγορία φιλμ. Καμία απορία, λοιπόν, που γυρνάμε με έναν μικρό... σεβασμό στον Godzilla σε κάθε νέα ταινία: δεν περιμένουμε ποτέ ένα αριστούργημα, αλλά είμαστε σχεδόν πάντα βέβαιοι πως θα διασκεδάσουμε, αν μη τί άλλο, με την υπερβολή! Η νεότερη τέτοια ταινία, το King of the Monsters, δεν απογοητεύει καθώς είναι ακριβώς όσα περιγράψαμε παραπάνω: απλοϊκή σεναριακά μεν, αλλά εντυπωσιακή και με πολλές από εκείνες τις στιγμές που αγαπούν οι θιασώτες του είδους, δηλαδή τις απίθανες συγκρούσεις ανάμεσα σε μυθικών διαστάσεων τέρατα, υλοποιημένες στην οθόνη πειστικότερα από ποτέ με την χρήση σύγχρονων οπτικών εφέ. Το θέαμα είναι όντως απολαυστικό και η εξέλιξή του αφήνει "ανοιχτούς λογαριασμούς" για επόμενα φιλμ, ακόμη και την πιθανότητα ενός... "Monster-Verse" κάποια στιγμή στο μέλλον. Pas mal!

Godzilla: King of the Monsters - εικόνα 1

Η οικιακή έκδοση του Godzilla: King of the Monsters σε Blu-ray, με τόση την έμφαση του φιλμ στο θέαμα, πρακτικά... οφείλει να έχει τύχει φροντίδας τεχνικά και ευτυχώς κινείται στα οπτικοακουστικά επίπεδα που θέλουμε: η εικόνα είναι λεπτομερής, δραματική μεν χρωματικά αλλά έξοχα αποτελεσματική σε όλες τις σεκάνς, ενώ ο ήχος ακολουθεί από κοντά με σωστό διαχωρισμό, συναρπαστική απόδοση της μουσικής και "βροντερά" εφέ που με ισχυρό subwoofer... δεν θα αφήσουν κανέναν γείτονα αδιάφορο. Η οικιακή αυτή εκδοχή η αλήθεια είναι πως δεν προσφέρει τα καλύτερα extras που θα μπορούσε: ενώ δεν είναι λίγα, είναι εν τέλει μάλλον διεκπεραιωτικά. Ας είμαστε, ωστόσο, όσο... σοβαροί επιβάλλει ένας Godzilla: γι' αυτόν, για τις θεαματικές συγκρούσεις των τεράτων και για την όλη ατμόσφαιρα της απόκοσμης υπερβολής αγαπούν αυτά τα φιλμ οι θιασώτες της κατηγορίας. Αυτά το King of the Monsters τα προσφέρει αναμφίβολα. Πόσος χώρος απομένει για γκρίνια; Όταν οι μυημένοι θεατές παρακολουθήσουν τον Godzilla να αναδύεται από την θάλασσα συνοδευόμενος από την χαρακτηριστική μουσική - η πλέον... cult αναφορά στις δημιουργίες του Toro που καθιέρωσαν την μυθολογία του τέρατος - ομολογουμένως λίγος, πολύ λίγος χώρος!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Tech

Εμπνέοντας έναν κόσμο αλλαγής με το πρόγραμμα "Γεφυρώνοντας Γενεές της Canon"

Το αποτέλεσμα της δράσης είναι μια φωτογραφική έκθεση, η οποία λειτουργεί σαν υπενθύμιση της ανοχής, του σεβασμού και του ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/06/2023

Σειρά Samsung Galaxy S23: και δύναμη, και στυλ

Τα νέα smartphone της εταιρείας ικανότερα απο ποτέ, διάλεξε το μοντέλο που ταιριάζει στις απαιτήσεις σου

Πώς μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα γιατρό κοντά σου;

Πώς μπορείτε να τον βρείτε εύκολα και γρήγορα; Η απάντηση κρύβεται στο instadoctor.gr.

Πολυαναμενόμενα smartphones που καταφθάνουν φέτος

Αναμφισβήτητα, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα αποτελούν ξανά τάση.

5 video games για τη νέα χρονιά

Ξαναέρχεται ο Kratos. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Honor 50 5G

Επανεκκίνηση με στυλ, επιστροφή με αξιώσεις

Forza Horizon 5

Το καλύτερο μέχρι σήμερα, το καλύτερο της κατηγορίας του για το 2021