Shazam

Υπερηρωϊκή σάτιρα απολαυστική, εκδοχή σε Blu-ray οπτικοακουστικά κορυφαία

Shazam

Μπορεί η Warner να μην έχει γνωρίσει με τα comics της DC την ίδια κινηματογραφική επιτυχία που σημειώνει σε κάθε της σχεδόν ταινία η Marvel Studios, όμως η πρώτη έχει πλέον καταλάβει πως αν επιδιώξει να προσφέρει... το απρόσμενο, ενίοτε το στοίχημα αποδίδει - και αυτό ακριβώς φαίνεται να συνέβη με το Shazam: μία υπερηρωϊκή ταινία που όχι μόνο δεν παίρνει τον εαυτό της πολύ στα σοβαρά, αλλά "τρολάρει" όλη την κατηγορία στην οποία ανήκει και αυτοσαρκάζεται σε κάθε ευκαιρία, ήταν ό,τι πρέπει ως αντίδοτο για το... overload που έχουμε υποστεί από το Holywood τα τελευταία χρόνια. Με πολλές αληθινά απολαυστικές σκηνές και ένα απλό μεν, αλλά αποτελεσματικό story συνολικά, το Shazam κατορθώνει να φέρει στο προσκήνιο έναν νέο υπερήρωα χωρίς να ξεχάσει να προσφέρει και άφθονη διασκέδαση στο μεταξύ. Όπως ακριβώς πρέπει! H οικιακή έκδοση του Shazam σε Blu-ray, πάντως, φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά πως ναι μεν μπορεί να απολαμβάνουμε το αυτοαναφορικό χιούμορ, αλλά προτιμούμε να το κάνουμε... απολαμβάνοντας κορυφαία ποιότητα εικόνας και ήχου. Προσφέρει λοιπόν και τα δύο, με απίθανη λεπτομέρεια και χρωματική απόδοση στην απεικόνιση αφενός, εξαιρετικό διαχωρισμό καναλιών και χρήση όλων των κατευθύνσεών τους για να "περικυκλωθεί" αποτελεσματικά ο θεατής αφετέρου. Υπάρχουν σεκάνς στο Shazam που είναι επιπέδου "αναφοράς" οπτικοακουστικής και, ειδικά στον τομέα των εφέ, το γεγονός βοηθά ώστε αυτή η αίσθηση της... άρνησης σοβαροφάνειας να ενισχύεται ακόμη περισσότερο μέσα από την υπερβολή τους. Συνομωσία σωστή, με άλλα λόγια!

Shazam - εικόνα 1

Η αλήθεια είναι πως όσον αφορά στα extras το κοινό που ενδιαφέρεται γι' αυτά θα μπορούσε να ζητήσει περισσότερα από την οικιακή έκδοση του Shazam. Όμως αυτό τελικά δεν αποχρωματίζει την κυκλοφορία της Warner σε κανέναν βαθμό: είναι ένα από τα Blu-ray εκείνα που θα προσφέρουν άφθονη διασκέδαση σε όλους κάθε φορά που θα... επισκέπτονται το εκάστοτε player και, ως εκ τούτου, προτείνεται ανεπιφύλακτα ως προσθήκη στην συλλογή όλων. Δεν είναι all-time classic, μα ακριβώς η απόδειξη του γεγονότος ότι... δεν χρειάζεται να είναι κιόλας, για να προσφέρει αληθινή ψυχαγωγία. Αξίζει να το υπενθυμίζει κανείς στο Hollywood αυτό, συχνά-πυκνά!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Tech

Εμπνέοντας έναν κόσμο αλλαγής με το πρόγραμμα "Γεφυρώνοντας Γενεές της Canon"

Το αποτέλεσμα της δράσης είναι μια φωτογραφική έκθεση, η οποία λειτουργεί σαν υπενθύμιση της ανοχής, του σεβασμού και του ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/06/2023

Σειρά Samsung Galaxy S23: και δύναμη, και στυλ

Τα νέα smartphone της εταιρείας ικανότερα απο ποτέ, διάλεξε το μοντέλο που ταιριάζει στις απαιτήσεις σου

Πώς μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα γιατρό κοντά σου;

Πώς μπορείτε να τον βρείτε εύκολα και γρήγορα; Η απάντηση κρύβεται στο instadoctor.gr.

Πολυαναμενόμενα smartphones που καταφθάνουν φέτος

Αναμφισβήτητα, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα αποτελούν ξανά τάση.

5 video games για τη νέα χρονιά

Ξαναέρχεται ο Kratos. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Honor 50 5G

Επανεκκίνηση με στυλ, επιστροφή με αξιώσεις

Forza Horizon 5

Το καλύτερο μέχρι σήμερα, το καλύτερο της κατηγορίας του για το 2021