A Star Is Born

Μουσικό αμόρε επιπέδου ΑΑΑ, έκδοση σε Blu-ray επιπέδου... ΑΑΑΑΑ!

A Star Is Born

Ένα από τα πλέον συζητημένα φιλμ του 2018 δεν χρειάζεται φυσικά... ιδιαίτερες συστάσεις - η Lady Gaga έχει φροντίσει να καλλιεργήσει τόση εκκεντρικότητα γύρω από το όνομά της τα προηγούμενα χρόνια, που και μόνο το γεγονός ότι κυκλοφορεί σε οικιακή εκδοχή η πρώτη ταινία με την ίδια πρωταγωνίστρια, είναι αρκετό. Το ειρωνικό είναι πως το γεγονός αυτό αδικεί κατάφωρα την όλη παραγωγή, καθώς και η σκηνοθεσία του Bradley Cooper (και δική του πρώτη φορά σε αυτόν τον ρόλο) είναι απρόσμενα καλή, και η ερμηνεία του στο ύψος των περιστάσεων, και η όλη καλλιτεχνική φροντίδα της ταινίας υψηλού επιπέδου. Μπορεί το... μουσικό αμόρε της ανερχόμενης σταρ και του απερχόμενου βετεράνου να φαίνεται εύπεπτο και βολικό, το Α Star Is Born είναι ωστόσο ένα φιλμ που γνωρίζει πολύ καλά το κοινό του, έχει πλήρη συναίσθηση του τί θέλει να επιτύχει και το κάνει με άνεση και στυλ. Ακόμη και μέτριου επιπέδου να ήταν, με άλλα λόγια, η οικιακή μεταφορά της συγκεκριμένης ταινίας, και πάλι θα σημείωνε αξιόλογες πωλήσεις στο κοινό που την αγάπησε από τις κινηματογραφικές αίθουσες. Προς μεγάλη ικανοποίηση τόσο δική μας όσο και αυτού ακριβώς του κοινού, η έκδοση σε Blu-ray είναι αληθινά φαντασμαγορική σε τεχνικό επίπεδο - από ορισμένες απόψεις αληθινά υποδειγματική. Η εικόνα είναι απίστευτης ποιότητας, λεπτομερής, συμπαγής και στιλπνή, με πλούσια αλλά φυσικά χρώματα και πολύ καλή απόδοση του μαύρου στις περισσότερες σκηνές (εξαιρούνται εκείνες των live ερμηνειών επί σκηνής όπου ο πολύ δυνατός φωτισμός δεν είναι εφικτό να κρατήσει χρωματικά τα πάντα σε τέλειο έλεγχο χωρίς την επιστράτευση της τεχνολογίας HDR στην οποία δεν έχει πρόσβαση το Blu-ray).

A Star Is Born - εικόνα 1

Αντίστοιχα, αν όχι περισσότερο, φροντισμένος είναι ο τομέας του ήχου. Η χρήση τεχνολογίας Dolby Atmos/DTS Master Audio (ανάλογα με τον διαθέσιμο εξοπλισμό) προσφέρει υπέροχη απόδοση της μουσικής, θαυμαστή υφή στα φωνητικά και άφθονη ηχητική πληροφορία "μπροστά στον θεατή", κρατώντας τους διαλόγους πάντοτε διαυγείς - ακόμη κι όταν συμμετέχουν με μπρίο οι χαμηλές συχνότητες του subwoofer. Στον τομέα των extras η αλήθεια είναι πως περιλαμβάνονται λίγα πράγματα και αυτά τυπικά, αλλά... ας είμαστε ειλικρινείς: για το ρομάντζο, την μουσική και την συνολικά φροντισμένη παραγωγή θα παρακολουθήσει κανείς το A Star Is Born και για τους ίδιους λόγους σε όσους και όσες άρεσε η ταινία, η οικιακή της εκδοχή προτείνεται... αδίστακτα!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Tech

Εμπνέοντας έναν κόσμο αλλαγής με το πρόγραμμα "Γεφυρώνοντας Γενεές της Canon"

Το αποτέλεσμα της δράσης είναι μια φωτογραφική έκθεση, η οποία λειτουργεί σαν υπενθύμιση της ανοχής, του σεβασμού και του ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/06/2023

Σειρά Samsung Galaxy S23: και δύναμη, και στυλ

Τα νέα smartphone της εταιρείας ικανότερα απο ποτέ, διάλεξε το μοντέλο που ταιριάζει στις απαιτήσεις σου

Πώς μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα γιατρό κοντά σου;

Πώς μπορείτε να τον βρείτε εύκολα και γρήγορα; Η απάντηση κρύβεται στο instadoctor.gr.

Πολυαναμενόμενα smartphones που καταφθάνουν φέτος

Αναμφισβήτητα, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα αποτελούν ξανά τάση.

5 video games για τη νέα χρονιά

Ξαναέρχεται ο Kratos. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Honor 50 5G

Επανεκκίνηση με στυλ, επιστροφή με αξιώσεις

Forza Horizon 5

Το καλύτερο μέχρι σήμερα, το καλύτερο της κατηγορίας του για το 2021