Amazon Go: το πρώτο super market χωρίς... προσωπικό

Το κινητό, οι κάμερες και το Internet αυτοματοποιούν με την συνεργασία τους τα ψώνια

Amazon Go: το πρώτο super market χωρίς... προσωπικό

Δεν είναι ακριβώς καινούργιο, φυσικά, το γεγονός ότι ως κοινωνία συνολικά προχωράμε σταθερά προς την αυτοματοποίηση πολλών διαδικασιών της καθημερινότητάς μας - όμως ακόμη κι έτσι προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον και πολλά σχόλια η, επίσημη πια, έναρξη από την Amazon του πρώτου της καταστήματος πώλησης καταναλωτικών ειδών που δεν... έχει κανενός είδους προσωπικό και ταμεία! Το πρώτο αυτό σούπερ μάρκετ Amazon Go, όπως ονομάζεται, λειτουργεί στο Seattle των ΗΠΑ και βασίζεται αμιγώς σε ψηφιακές τεχνολογίες για να κάνει τα ψώνια ζήτημα κυριολεκτικά... "μπαίνεις-βγαίνεις". Η είσοδος γίνεται με την ανάγνωση από ειδικό μηχανισμό ενός εικονογράμματος στην οθόνη του κινητού όπου ο καταναλωτής έχει εγκαταστήσει το app του Amazon Go. Στην συνέχεια αυτός παίρνει από τα ράφια τα προϊόντα που χρειάζεται, τα βάζει στην τσάντα του (η Amazon προσφέρει τέτοιες και μέσα στο κατάστημα) και... έτσι απλά φεύγει. Το κόστος τους χρεώνεται στον λογαριασμό Amazon που έχει συνδέσει με το app του Amazon Go και οι αγορές ολοκληρώνονται χωρίς καν την χρήση πιστωτικής κάρτας, πόσω μάλλον μετρητών χρημάτων.

Amazon Go: το πρώτο super market χωρίς... προσωπικό - εικόνα 1

H "μαγεία", φυσικά, του Amazon Go βρίσκεται στο πώς αυτό γνωρίζει με κάθε βεβαιότητα ποιά και πόσα προϊόντα θα χρεώσει: το κάνει με εκατοντάδες μικροκάμερες που καλύπτουν όλο το κατάστημα, ικανές όχι μόνο να παρακολουθούν και να "χρεώνουν" δεκάδες πελάτες ταυτόχρονα, αλλά και να αντιλαμβάνονται κινήσεις όπως π.χ. την απλή περιεργασία ενός προϊόντος κι όχι την αγορά του ή την επιστροφή πολλαπλών προϊόντων στο ίδιο ράφι. Βάσει των όσων μεταφέρουν οι πρώτοι πελάτες του Amazon Go, το σύστημα δείχνει να είναι ικανότατο κι αξιόπιστο - ακριβώς ό,τι χρειάζεται να είναι, με άλλα λόγια, για να αποδείξει πως το εγχείρημα έχει ρεαλιστικές βάσεις και περιθώριο ανάπτυξης σε όλη την αλυσίδα παραδοσιακών καταστημάτων της Amazon. Η χαρά του... αντικοινωνικού, με άλλα λόγια, σε λίγα χρόνια: όλα τα ψώνια δίχως ν' ανταλλάξει κουβέντα με άνθρωπο!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Tech

Εμπνέοντας έναν κόσμο αλλαγής με το πρόγραμμα "Γεφυρώνοντας Γενεές της Canon"

Το αποτέλεσμα της δράσης είναι μια φωτογραφική έκθεση, η οποία λειτουργεί σαν υπενθύμιση της ανοχής, του σεβασμού και του ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/06/2023

Σειρά Samsung Galaxy S23: και δύναμη, και στυλ

Τα νέα smartphone της εταιρείας ικανότερα απο ποτέ, διάλεξε το μοντέλο που ταιριάζει στις απαιτήσεις σου

Πώς μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα γιατρό κοντά σου;

Πώς μπορείτε να τον βρείτε εύκολα και γρήγορα; Η απάντηση κρύβεται στο instadoctor.gr.

Πολυαναμενόμενα smartphones που καταφθάνουν φέτος

Αναμφισβήτητα, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα αποτελούν ξανά τάση.

5 video games για τη νέα χρονιά

Ξαναέρχεται ο Kratos. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Honor 50 5G

Επανεκκίνηση με στυλ, επιστροφή με αξιώσεις

Forza Horizon 5

Το καλύτερο μέχρι σήμερα, το καλύτερο της κατηγορίας του για το 2021