ΗΠΑ: όταν το Call of Duty κοστίζει αθώες ζωές

Συνελήφθη ο δράστης της μοιραίας "φάρσας", η αστυνομική βία ωστόσο επίσης υπόλογη

ΗΠΑ: όταν το Call of Duty κοστίζει αθώες ζωές

Σε μία από τις αληθινά τραγικές υποθέσεις ανεύθυνης χρήσης της τεχνολογίας δόθηκε τέλος πριν από μερικά εικοσιτετράωρα, με την σύλληψη από τις αρχές του Los Angeles ενός 25χρονου ονόματι Tyler Bariss. O Bariss ευθύνεται για τον θάνατο ενός 28χρονου στην Witchita του Kansas, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά ομάδας ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας χωρίς να έχει πράξει απολύτως καμία παρανομία. Το θύμα είχε την ατυχία να εμπλακεί δίχως δική του πρωτοβουλία σε διαμάχη ανάμεσα σε παίκτες του Call of Duty, δημοφιλούς video game που παίζεται κυρίως στο Δίκτυο, με αποτέλεσμα τον θάνατό του. Βάσει των όσων γνωστοποίησε μετά από έρευνα η αστυνομία του Kansas, δύο συμπαίκτες του Call of Duty τσακώθηκαν για άγνωστο λόγο σε Δικτυακή αναμέτρηση με στοίχημα... ενάμισι δολάριο, στη συνέχεια της οποίας ο ένας θέλησε να εκδικηθεί τον άλλον καθιστώντας τον θύμα SWATting. Είναι ένας πολύ επικίνδυνος τρόπος παρενόχλησης ή φάρσας, με τον οποίο κάποιος κάνει σε αστυνομικό τμήμα μια ψεύτικη κλήση για βοήθεια σε επείγον περιστατικό που απαιτεί την επέμβαση ειδικών δυνάμεων και δίνει ως προορισμό την διεύθυνση οποιουδήποτε θέλει να βλάψει. Οι αμερικανικές αρχές, με την γνωστή τους υπερβολή στην χρήση όπλων και την περιφρόνηση για την ανθρώπινη ζωή, τείνουν ν' αντιδρούν με εξαιρετική ταχύτητα και βία σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως και συνέβη.

ΗΠΑ: όταν το Call of Duty κοστίζει αθώες ζωές - εικόνα 1

Το τραγικό σε όλα αυτά δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι οι άνδρες των SWAT της Wichita πυροβόλησαν έναν άτυχο Αμερικανό στο κατώφλι του σπιτιού του με ανεπαρκή στοιχεία, αλλά πως η αληθινή διεύθυνσή του ήταν αυτή που το επίδοξο θύμα του SWATting είχε δηλώσει στο Twitter ως ψεύτικη. Έτσι ενώ η αστυνομία κλήθηκε να εξουδετερώσει έναν υποτιθέμενο ψυχασθενή που είχε σκοτώσει μέλη της οικογένειάς του και απειλούσε να κάνει το ίδιο και στα υπόλοιπα - σύμφωνα με την ψεύτικη κλήση - μετέβη σε ένα σπίτι όπου δεν συνέβαινε τίποτε τέτοιο και δολοφόνησε έναν άσχετο με όλα αυτά πολίτη. Ο άνθρωπος που έκανε το ανώνυμο τηλεφώνημα-τραγική φάρσα στην αστυνομία του Kansas ήταν ο Tyler Bariss, o οποίος τώρα αντιμετωπίζει μία σειρά από κατηγορίες συμπεριλαμβανομένης και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ενώ καταζητείται ακόμη ο παίκτης του Call of Duty που ανέθεσε στον Bariss να κάνει το τηλεφώνημα. Ακόμη και αυτός να βρεθεί, ωστόσο, και να τιμωρηθούν και οι δύο παραδειγματικά, τίποτε δεν πρόκειται να φέρει πίσω τον αθώο άνθρωπο που δολοφονήθηκε - ούτε, πολύ φοβόμαστε, να αλλάξει την συμπεριφορά και τις διαδικασίες των ειδικών δυνάμεων αστυνομίας των ΗΠΑ σε τέτοιου είδους καταστάσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Tech

Εμπνέοντας έναν κόσμο αλλαγής με το πρόγραμμα "Γεφυρώνοντας Γενεές της Canon"

Το αποτέλεσμα της δράσης είναι μια φωτογραφική έκθεση, η οποία λειτουργεί σαν υπενθύμιση της ανοχής, του σεβασμού και του ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/06/2023

Σειρά Samsung Galaxy S23: και δύναμη, και στυλ

Τα νέα smartphone της εταιρείας ικανότερα απο ποτέ, διάλεξε το μοντέλο που ταιριάζει στις απαιτήσεις σου

Πώς μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα γιατρό κοντά σου;

Πώς μπορείτε να τον βρείτε εύκολα και γρήγορα; Η απάντηση κρύβεται στο instadoctor.gr.

Πολυαναμενόμενα smartphones που καταφθάνουν φέτος

Αναμφισβήτητα, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα αποτελούν ξανά τάση.

5 video games για τη νέα χρονιά

Ξαναέρχεται ο Kratos. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Honor 50 5G

Επανεκκίνηση με στυλ, επιστροφή με αξιώσεις

Forza Horizon 5

Το καλύτερο μέχρι σήμερα, το καλύτερο της κατηγορίας του για το 2021