Neuralink: νέα εταιρεία από τον Elon Musk

Σκοπός η άμεση επικοινωνία ανθρώπων και Η/Υ μέσω υλικών συνδέσεων... κάποια στιγμή στο μέλλον

Neuralink: νέα εταιρεία από τον Elon Musk

Ελάχιστες προσωπικότητες της τεχνολογίας έχουν συνδέσει το όνομά τους με κάθε τί... κινηματογραφικά μελλοντολογικό όπως το έχει κάνει ο πολυσυζητημένος Elon Musk - και ο εκκεντρικός εφευρέτης και businessman δικαιολογεί τακτικά την φήμη του με νέες πρωτοβουλίες, ολοένα και περισσότερο φιλόδοξες. Μετά από τα σχέδιά του για τα ηλεκτρικά κι αυτοδηγούμενα αυτοκίνητα, τις ηλιακά τροφοδοτούμενες πόλεις και την αποίκηση άλλων πλανητών, ο Musk προχωρά στα πρώτα στάδια ενός καινούργιου στόχου: της σύνδεσης, σε υλικό επίπεδο πια, του ανθρώπινου εγκεφάλου με υπολογιστικά συστήματα και οντότητες τεχνητής νοημοσύνης. Περισσότερο... επίκαιρη πρωτοβουλία σχετική με την ταινία Ghost in the Shell, που ξεκινά να προβάλλεται στα σινεμά αυτές τις μέρες, δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε! O Musk θεωρεί πως αν το ανθρώπινο είδος δεν βελτιώσει σύντομα την επικοινωνία του με τους Η/Υ, σε κάποιο χρονικό σημείο στο μέλλον αυτοί θα το ξεπεράσουν - έχει εκφράσει, άλλωστε, και στο παρελθόν τα πιστεύω και τους φόβους του για την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης και τον πιθανό ρόλο της όταν αυτονομηθεί. Έτσι ο Musk ιδρύει μία νέα εταιρεία με το όνομα Neuralink και αντικειμενικό στόχο να εφεύρει εκείνους τους τρόπους σύνδεσης ανάμεσα στον ανθρώπινο εγκέφαλο και τα υπολογιστικά συστήματα, οι οποίοι θα επιτρέψουν στον πρώτο να επικοινωνεί με τα δεύτερα και να ανταλλάσσει με αυτά πληροφορίες στον δικό τους ρυθμό. Όχι στον δικό του, ο οποίος είναι ήδη... πολύ αργός για τα δεδομένα τους.

Neuralink: νέα εταιρεία από τον Elon Musk - εικόνα 1

Η Neuralink βρίσκεται, φυσικά, ακόμη στο στάδιο της σύστασης, όμως στενός συνεργάτης του Musk δηλώνει πως υπάρχει ήδη σχεδιασμός για την προσέλκυση κορυφαίων επιστημόνων νανοτεχνολογίας, βιολογίας και (προφανώς) τεχνητής νοημοσύνης ώστε να στελεχωθεί χωρίς καθυστερήσεις. Όπως και για ο,τιδήποτε άλλο... βαθιά μελλοντολογικό ενδιαφέρει τον Musk, αποτελέσματα αυτής του της πρωτοβουλίας δεν θα δούμε προφανώς για κάποια χρόνια (και σίγουρα όχι στο επίπεδο που αναπαρίστανται στο Ghost in the Shell). Όμως και όταν ο οραματιστής εφευρέτης εμπλεκόταν με την ίδρυση της Tesla το 2003 τα ηλεκτρικά ή/και αυτοδηγούμενα αυτοκίνητα... επιστημονική φαντασία θεωρούνταν - και σήμερα όχι μόνο κυκλοφορούν ανάμεσά μας, αλλά έχουν ανατρέψει τις ισορροπίες της βιομηχανίας οχημάτων ανεπιστρεπτί. Για να δούμε, λοιπόν!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Tech

Εμπνέοντας έναν κόσμο αλλαγής με το πρόγραμμα "Γεφυρώνοντας Γενεές της Canon"

Το αποτέλεσμα της δράσης είναι μια φωτογραφική έκθεση, η οποία λειτουργεί σαν υπενθύμιση της ανοχής, του σεβασμού και του ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/06/2023

Σειρά Samsung Galaxy S23: και δύναμη, και στυλ

Τα νέα smartphone της εταιρείας ικανότερα απο ποτέ, διάλεξε το μοντέλο που ταιριάζει στις απαιτήσεις σου

Πώς μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα γιατρό κοντά σου;

Πώς μπορείτε να τον βρείτε εύκολα και γρήγορα; Η απάντηση κρύβεται στο instadoctor.gr.

Πολυαναμενόμενα smartphones που καταφθάνουν φέτος

Αναμφισβήτητα, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα αποτελούν ξανά τάση.

5 video games για τη νέα χρονιά

Ξαναέρχεται ο Kratos. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Honor 50 5G

Επανεκκίνηση με στυλ, επιστροφή με αξιώσεις

Forza Horizon 5

Το καλύτερο μέχρι σήμερα, το καλύτερο της κατηγορίας του για το 2021