Lights Out

Επιδέξια τρομακτικό, οπτικά εντυπωσιακό, ηχητικά μεγαλειώδες στην οκιακή του έκδοση

Lights Out

Η κατηγορία των θρίλερ έχει - παρά την εξέλιξη της κινηματογραφίας και των ειδικών εφέ - δυστυχώς πολύ λιγότερους εκπροσώπους κορυφαίας ποιότητας στο σύγχρονο σινεμά απ' ότι άλλες κατηγορίες... και το Lights Out δεν αλλάζει εν πολλοίς αυτήν την εικόνα, παρά την φιλότιμη προσπάθεια. Οι λάτρεις του είδους θα αναγνωρίσουν πως ο σκηνοθέτης, ο David Sandberg, ξέρει να "πατά όλα τα σωστά κουμπιά" ώστε να δημιουργεί την ακριβώς κατάλληλη ατμόσφαιρα που θα οδηγήσει στην στιγμή που... "κόβεται το αίμα" του θεατή. Και θα έχουν δίκιο. Όμως το απλοϊκό σενάριο και ο ρυθμός - που θα μπορούσε να είναι ομαλότερος - το εμποδίζουν, τελικά, ν' αγγίξει το επίπεδο της αληθινά κλασικής ταινίας τρόμου. Αυτό που δεν εμποδίζουν καθόλου είναι η ανάδειξη του Lights Out σε μία από τις αρτιότερες τεχνικά ταινίες της σεζόν της - κάτι αξιοσημείωτο και σημαντικό όχι μόνο επειδή είδαμε αληθινά εντυπωσιακές παραγωγές το τελευταίο δωδεκάμηνο, αλλά και επειδή δεν έχει γίνει εκτενής χρήση ειδικών εφέ και άλλων "βοηθητικών" στοιχείων. Η εικόνα είναι επακριβώς όπως θα έπρεπε να είναι, με βαθύ μαύρο που τονίζει τις σκιές, "βάθος" και πλήθος από λεπτομέρειες που συνεισφέρουν στην αληθοφάνεια των όσων συμβαίνουν. Ο θρίαμβος, ωστόσο, βρίσκεται στον ήχο, ο οποίος είναι αριστουργηματικός: μινιμάλ, με προσεκτική χρήση των περιβαλλοντικών εφέ, της συνοδευτικής μουσικής και της σιωπής, κατορθώνει να έχει "παρουσία" μέσα στον χώρο και ρόλο στην ατμόσφαιρα... πρωταγωνιστικό σχεδόν!

Lights Out - εικόνα 1

Στα extras η οικιακή έκδοση του Lights Out σε Blu-ray η αλήθεια είναι πως δεν προσφέρει κάτι αξιοπρόσεκτο: μόνο έναν αριθμό από "κομμένες σκηνές" που, παρακολουθώντας τις κανείς, δεν μπορεί παρά να... δικαιώσει τον σκηνοθέτη που τις αφαίρεσε. Αυτό ισχύει περισσότερο απ' όλες για την "εναλλακτική" τελική σκηνή διάρκειας δέκα λεπτών επιπλέον, η οποία (κατά τη γνώμη μας) πρακτικά θα κατέστρεφε όλη την ταινία. Τα λιγοστά extras δεν αφαιρούν αξία από το Light Out ως παραγωγή και ως τεχνικό παράδειγμα προς μίμηση, ωστόσο, οπότε για το κοινό στο οποίο άρεσε η ταινία και ανήκει στο πιστό των θρίλερ ούτως ή άλλως είναι ασφαλής (έστω κι αν όχι κορυφαία) επιλογή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Tech

Εμπνέοντας έναν κόσμο αλλαγής με το πρόγραμμα "Γεφυρώνοντας Γενεές της Canon"

Το αποτέλεσμα της δράσης είναι μια φωτογραφική έκθεση, η οποία λειτουργεί σαν υπενθύμιση της ανοχής, του σεβασμού και του ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/06/2023

Σειρά Samsung Galaxy S23: και δύναμη, και στυλ

Τα νέα smartphone της εταιρείας ικανότερα απο ποτέ, διάλεξε το μοντέλο που ταιριάζει στις απαιτήσεις σου

Πώς μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα γιατρό κοντά σου;

Πώς μπορείτε να τον βρείτε εύκολα και γρήγορα; Η απάντηση κρύβεται στο instadoctor.gr.

Πολυαναμενόμενα smartphones που καταφθάνουν φέτος

Αναμφισβήτητα, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα αποτελούν ξανά τάση.

5 video games για τη νέα χρονιά

Ξαναέρχεται ο Kratos. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Honor 50 5G

Επανεκκίνηση με στυλ, επιστροφή με αξιώσεις

Forza Horizon 5

Το καλύτερο μέχρι σήμερα, το καλύτερο της κατηγορίας του για το 2021