Facebook Messenger, σύντομα με διαφημίσεις

Το app ανταλλαγής μηνυμάτων για φορητές συσκευές σε οδό εμπορικής εκμετάλλευσης το επόμενο διάστημα

Facebook Messenger, σύντομα με διαφημίσεις

Αν και πολλοί χρήστες αρνήθηκαν να "κάνουν την μετάβαση" όταν το Facebook αποφάσισε να αποσπάσει την λειτουργία μηνυμάτων από το app του για smartphones ή tablets και να την καταστήσει ξεχωριστό app με το όνομα Messenger, δεν χωρά αμφιβολία στο γεγονός ότι πρόκειται για μία από τις δημοφιλέστερες του είδους αυτή τη στιγμή - φυσικά και λόγω του γεγονότος ότι... όλες μας σχεδόν οι επαφές, επαγγελματικές και προσωπικές, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρίσκονται ήδη εκεί ακριβώς λόγω Facebook. Ε, αυτές τις ημέρες γίνεται... επώδυνα σαφές ότι ο Mark Zuckerberg "είχε σχέδιο": στον Messenger για λειτουργικά Android και iOS σύντομα θα αρχίσουν να εμφανίζονται διαφημίσεις, καθιστώντας ουσιαστικά την εφαρμογή ακόμη μία πηγή εσόδων για το Facebook. Οι πρώτες δοκιμές - ως γνωστόν το Facebook πάντοτε ενεργοποιεί νέα χαρακτηριστικά των λειτουργιών του σε μικρή κλίμακα πριν τα κάνει διαθέσιμα σε όλους - θα ξεκινήσουν σε λίγες ημέρες με χρήστες στην Ταϋλάνδη και την Αυστραλία. Η εταιρεία διαβεβαιώνει πως οι διαφημίσεις δεν θα εμφανίζονται μέσα στις συνομιλίες των χρηστών, αλλά στην κεντρική οθόνη του app, ακριβώς πάνω από την λίστα των ενεργών χρηστών (καταλαμβάνοντας όμως σημαντικότατο τμήμα της οθόνης σε ύψος αν κρίνουμε από τα εικαστικά που έδωσε στην δημοσιότητα το Facebook ανακοινώνοντας την συγκεκριμένη προσθήκη).

Facebook Messenger, σύντομα με διαφημίσεις - εικόνα 1

Δεν θα δηλώναμε, πιθανώς, προβληματισμένοι με την πρωτοβουλία αυτή του Facebook αν δεν ήταν σχεδόν βέβαιο πως (α) θα έχει ως συνέπεια καθυστερήσεις στην λειτουργία του Messenger και πως (β) το άλλοτε απλό πρόγραμμα ανταλλαγής μηνυμάτων θα αρχίσει και αυτό να συλλέγει πληροφορίες χρήσιμες στους επίδοξους διαφημιστές που σκέπτονται να το χρησιμοποιήσουν. Αν συνυπολογίσει κανείς πως και το άλλο σημαντικότερο app ανταλλαγής μηνυμάτων, το Whatsapp, επίσης ανήκει στο Facebook, δεν είναι δύσκολο να διακρίνει πώς ακριβώς εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες φορητών συσκευών θα... κάνουν ολοένα και πλουσιότερο τον Zuckerburg και τα υπόλοιπα στελέχη της εταιρείας τα επόμενα χρόνια, απλώς συνομιλώντας μέσω Internet. Θα αλλάξει αυτό το γεγονός ο,τιδήποτε στην συνήθεια της καθημερινής χρήσης των apps αυτών από το κοινό; Όπως και στην δική μας... μάλλον όχι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Tech

Εμπνέοντας έναν κόσμο αλλαγής με το πρόγραμμα "Γεφυρώνοντας Γενεές της Canon"

Το αποτέλεσμα της δράσης είναι μια φωτογραφική έκθεση, η οποία λειτουργεί σαν υπενθύμιση της ανοχής, του σεβασμού και του ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/06/2023

Σειρά Samsung Galaxy S23: και δύναμη, και στυλ

Τα νέα smartphone της εταιρείας ικανότερα απο ποτέ, διάλεξε το μοντέλο που ταιριάζει στις απαιτήσεις σου

Πώς μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα γιατρό κοντά σου;

Πώς μπορείτε να τον βρείτε εύκολα και γρήγορα; Η απάντηση κρύβεται στο instadoctor.gr.

Πολυαναμενόμενα smartphones που καταφθάνουν φέτος

Αναμφισβήτητα, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα αποτελούν ξανά τάση.

5 video games για τη νέα χρονιά

Ξαναέρχεται ο Kratos. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Honor 50 5G

Επανεκκίνηση με στυλ, επιστροφή με αξιώσεις

Forza Horizon 5

Το καλύτερο μέχρι σήμερα, το καλύτερο της κατηγορίας του για το 2021