BMW: "Μοτοσυκλέτες για super ήρωες...; Θα έχουμε!" (στο μέλλον)

Φουτουριστικό, απίθανα εντυπωσιακό δίκυκλο των Γερμανών εμπνευσμένο από... sci-fi ταινίες δράσης!

BMW: "Μοτοσυκλέτες για super ήρωες...; Θα έχουμε!" (στο μέλλον)

Ανήκει φυσικά στην... περιγραφή καθηκόντων κάθε μεγάλης κατασκευάστριας οχημάτων η προσπάθεια να προβλέψει τις τάσεις και τα χαρακτηριστικά που θα διακρίνουν τις μελλοντικές προτάσεις τους. Aν κρίνουμε, ωστόσο, από την όψη και τις λειτουργίες που έχουν φανταστεί για την πρότυπη μοτοσυκλέτα που ονομάζουν Motorrad Vision Next 100, οι σχεδιαστές της BMW δεν επιστράτευσαν απλώς την φαντασία τους: αξιοποίησαν ολοφάνερα ως πηγή έμπνευσης μελλοντολογικές ταινίες, σειρές και κινούμενα σχέδια εμβληματικά, από τα Tron μέχρι το Akira, για να αποδώσουν το είδος του μινιμαλιστικού, αφαιρετικού design που όλοι μας έχουμε συνδέσει με hi-tech δίκυκλα σε κόσμους περιπέτειας και σούπερ ήρωες. Συνήθως, δηλαδή! Σύμφωνα με την BMW, μία υψηλών επιδόσεων μοτοσυκλέτα όπως η μελλοντική Motorrad θα χαρακτηρίζεται από ενιαίας κατασκευής σκελετό, με όσο το δυνατόν λιγότερα κινούμενα μέρη ως όχημα συνολικά και πανελάχιστα τμήματα μηχανολογικά σε κοινή θέα. Θα ενσωματώνει υποσυστήματα στήριξης κι εξισορρόπησης που θα λειτουργούν αδιάλειπτα και τόσο έξυπνα, ώστε θα είναι πρακτικά αδύνατο αυτή η μοτοσυκλέτα να πέσει ή να ξεφύγει από την πορεία της και να θέσει τον αναβάτη σε κίνδυνο. Θα είναι φυσικά κατασκευασμένη από τα ελαφρύτερα και πλέον ανθεκτικά υλικά, όπως τα ανθρακονήματα και τα ειδικά κράματα αλουμινίου, ενώ θα είναι απολύτως σιωπηλή εν κινήσει χάρις σε αμιγώς ηλεκτρικό ή υβριδικό κινητήρα.

BMW: "Μοτοσυκλέτες για super ήρωες...; Θα έχουμε!" (στο μέλλον) - εικόνα 1

Μία εταιρεία όπως η BMW δεν θα θεωρούσε βέβαια μία μοτοσυκλέτα... αρκετά μελλοντολογικού χαρακτήρα αν δεν συνοδευόταν και από hi-tech αξεσουάρ. Τα ειδικά γυαλιά (visor) της Motorrad Vision Next 100 για την ακρίβεια η BMW δεν θα θεωρεί αξεσουάρ, αλλά τμήμα του συστήματος ελέγχου της μοτοσυκλέτας: όλες οι πληροφορίες για την λειτουργία και την κίνησή της εμφανίζονται στην εσωτερική επιφάνεια των γυαλιών, μπροστά στα μάτια του αναβάτη, καθώς το ζεύγος βρίσκεται σε συνεχή ασύρματη επικοινωνία με την μοτοσυκλέτα. Ακόμη και ειδική στολή έχει να προτείνει η BMW για χρήση με την Vision Next 100, σχεδιασμένη στο ίδιο ύφος, με δυνατότητα ρύθμισης θερμοκρασίας ανάλογα με τις συνθήκες και προσαρμόσιμη την επιφάνεια του θώρακα για να διευκολύνει την κυκλοφορία του αέρα γύρω του. Εννοείται πως και η στολή είναι "έξυπνη" χάρις στους αισθητήρες που ενσωματώνει (αυτοί με τη σειρά τους πάντοτε σε επικοινωνία με τον ηλεκτρονικό εγκέφαλο της μοτοσυκλέτας). Όταν όλα έχουν ειπωθεί η Motorrad Vision Next 100 της BMW παραμένει απλώς ένα σύνολο ιδεών (concept) που δεν πλησιάζει καν το επίπεδο του πειραματικού (prototype) για την ώρα. Μέσα στην επόμενη δεκαετία, όμως...; Με τους ρυθμούς που τα σύγχρονα αυτοκίνητα υιοθετούν λειτουργίες και τεχνολογίες που μόλις π.χ. το 2010 θεωρούσαμε ακόμη "επιστημονιή φαντασία", δεν θα μάς εξέπληττε στο ελάχιστο αν παρακολουθούσαμε τις πρώτες τέτοιες Motorrad σε δοκιμές σε λίγα χρόνια από σήμερα. Γιατί όχι;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Tech

Εμπνέοντας έναν κόσμο αλλαγής με το πρόγραμμα "Γεφυρώνοντας Γενεές της Canon"

Το αποτέλεσμα της δράσης είναι μια φωτογραφική έκθεση, η οποία λειτουργεί σαν υπενθύμιση της ανοχής, του σεβασμού και του ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/06/2023

Σειρά Samsung Galaxy S23: και δύναμη, και στυλ

Τα νέα smartphone της εταιρείας ικανότερα απο ποτέ, διάλεξε το μοντέλο που ταιριάζει στις απαιτήσεις σου

Πώς μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα γιατρό κοντά σου;

Πώς μπορείτε να τον βρείτε εύκολα και γρήγορα; Η απάντηση κρύβεται στο instadoctor.gr.

Πολυαναμενόμενα smartphones που καταφθάνουν φέτος

Αναμφισβήτητα, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα αποτελούν ξανά τάση.

5 video games για τη νέα χρονιά

Ξαναέρχεται ο Kratos. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Honor 50 5G

Επανεκκίνηση με στυλ, επιστροφή με αξιώσεις

Forza Horizon 5

Το καλύτερο μέχρι σήμερα, το καλύτερο της κατηγορίας του για το 2021