Νέα

The Absolut Mural: Η τοιχογραφία που «δίνει ανάσα» στην Αθήνα περιμένει την πινελιά σου

Άλλοτε σατιρίζοντας τα παράδοξα κι άλλοτε στιγματίζοντας τα στραβά, οι τοιχογραφίες της Αθήνας πάντοτε δίνουν χρώμα στην καθημερινότητά μας, προσθέτοντας μια νότα φρεσκάδας στην βαριά ατμόσφαιρα της πόλης. Τώρα όμως αυτό το ξαλάφρωμα της ατμόσφαιρας αποκτά και κυριολεκτική έννοια, χάρη στη νέα τοιχογραφία της Absolut: The Absolut Mural.

Φτιαγμένη με ειδικά χρώματα, που μιμούνται την φωτοσύνθεση των δέντρων για να καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από τους ρύπους, και με το άγγιγμα του Soteur (κατά κόσμον Σωτήρη Φωκέα), που έχει γίνει γνωστός για τις αναπάντεχες δημιουργίες και την ανατρεπτική οπτική του, το The Absolut Mural θα μεταφέρει στους τοίχους της Αθήνας την αγάπη του εμβληματικού brand για την τολμηρή τέχνη. Μόνο που, σ’ αυτήν του την έκφραση, η Absolut ζητά και τη δική μας βοήθεια.

Περνώντας σε νέο επίπεδο την παράδοση της Absolut, με καμβά την εμβληματική φιάλη της, να συνεργάζεται με τολμηρούς καλλιτέχνες απ’ όλον τον κόσμο για τη δημιουργία μοναδικών έργων τέχνης, που εκφράζουν την φιλοσοφία της, μέσα από το The Absolut Mural θέλει να υπογραμμίσει με τον πιο ζωντανό και εντυπωσιακό τρόπο το πιστεύω της: ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι και η διαφορετικότητά μας κάνει τον κόσμο μας καλύτερο, ωραιότερο και πιο πλούσιο.

Έτσι, πολύ περισσότερο από ένα επιβλητικό έργο τέχνης, το The Absolut Mural θα αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς για όλα αυτά που μας ενώνουν και μας φέρνουν κοντά. Μια γιορτή δημιουργικότητας και συνεργασίας, αλλά και μια δυνατή δήλωση ότι οι τοίχοι γύρω μας δεν θέλουμε να μας χωρίζουν, αλλά να μας φέρνουν κοντά.

Πώς γίνεται αυτό; Μα με τη δική σου πινελιά!

Γιατί το Absolut Mural μπορεί να το έχει επιμεληθεί ο Soteur, όμως προς το παρόν είναι μισό και περιμένει να το ολοκληρώσεις εσύ. Για να γίνεις λοιπόν ο καλλιτέχνης που θα δώσει την τελική μορφή στο Absolut Mural, αρκεί έως τις 28 Φεβρουαρίου να επισκεφθείς το www.absolutmural.gr, να πάρεις έμπνευση από το έργο του Soteur και να το συμπληρώσεις με τη δική σου δημιουργία.

Το νικητήριο έργο θα επιλεγεί από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, που απαρτίζεται από τον Soteur, τον βραβευμένο visual designer Χάρη Τσέβη και την ιστορικό τέχνης Ελευθερία Τσέλιο και θα μεταφερθεί στον τοίχο του Absolut Mural, στην οδό Μελανθίου 4, στο κέντρο της Αθήνας. Έναν τοίχο που ανήκει στον ξενοδοχείο «The Artist Hotel», με σημαντικό παρελθόν φιλοξενίας graffiti artists, και ο οποίος θα μετατραπεί σε έναν πνεύμονα για την Αθήνα, χάρη στα 100% οικολογικά και φωτοκαταλυτικά χρώματα της Airlite, με την ικανότητα να μετατρέπουν κάθε επιφάνεια σε φυσικό καθαριστή του αέρα.

Τι περιμένεις; Συμπλήρωσε το Absolut Mural και γίνε κι εσύ ένα κομμάτι της ιστορίας της Αθήνας!