Θέμα

Τα 5 καλύτερα jean brands

Από -

Λίγα πράγματα έχουν ασκήσει τόσο μεγάλη επίδραση στον κόσμο της μόδας, όσο τα denim. Το πρώτο tzin παντελόνι εμφανίστηκε το 1873 και όπως αποδείχτηκε, ήταν τόσο επαναστατικό, που κατάφερε, στο πέρασμα των ετών, να μεταβάλει τον χαρακτήρα του είδους, από workwear, σε daily wear. Σήμερα, το 2020 το ζητούμενο είναι το να καταφέρουμε να βρούμε το ιδανικό τζιν και όχι απλώς ένα τζιν!
Είναι τόσο σημαντικό που, συνήθως όταν καταφέρνουμε να εντοπίσουμε το denim brand που ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας, παραμένουμε θιασώτες του για πολλά χρόνια.
Στη διαδικασία αυτή της αναζήτησης καλούμαστε να απαντήσουμε σε μια σειρά από ερωτήματα, όπως: Σε τι ύψος θέλουμε να είναι η μέση του ιδανικού μας τζιν; Προτιμάμε τις στενές ή τις φαρδιές γραμμές; Το προϊόν φέρει χαρακτηριστικά sustainable παραγωγικής διαδικασίας; Το μέγα ερώτημα όμως είναι: Ποιο είναι το τζιν που αναδεικνύει τη σιλουέτα μας;

Ορίστε, λοιπόν, μερικά από τα γνωστά denim brands που πληρούν τα ζητούμενα χαρακτηριστικά:

Levis

Το μοντέλο Ribcage της Levis (www.levis.com)
Το μοντέλο Ribcage της Levis (www.levis.com)

Δεν μπορείς να φτιάξεις μια λίστα για denim και να μην συμπεριλάβεις την Levis. Το θρυλικό brand που ιδρύθηκε το 1853 στο San Francisco και εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να παίζει καθορστικό ρόλο στη μόδα των jean.
Το νέο τους Ribcage style είναι ένα από τα hero pieces του street style και έχει απογειώσει τις πωλήσεις του brand.

Mother

Skinny jeans Mother (www.net-a-porter.com)
Skinny jeans Mother (www.net-a-porter.com)

Γνωστό για τα super μαλακά υφάσματα του και τη τεράστια γκάμα των διαφορετικών fits, το Mother έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο σύγχρονά γνωστά σήματα. Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του είναι το πώς έχει καταφέρει σχεδιαστικά να φέρει στοιχεία της μόδας του 70, στο σήμερα.

Raey

Baggy – boyfriend jeans Raey (www.matchesfashion.com)
Baggy – boyfriend jeans Raey (www.matchesfashion.com)

Το exclusive in house brand του διεθνούς e-shop, www.matchesfashion.com, έχει γίνει γνωστό για τις καθαρές και σύγχρονες γραμμές του, με ένα ανδρόγυνο edge. Το σχέδιο που έχει ξεχωρίσει από τις συλλογές του και έχει απογειώσει τις πωλήσεις του, είναι το boyfriend jean με την cinched ζώνη.

Decade

Bonnie jeans Decade (www.decadestudio.com)
Bonnie jeans Decade (www.decadestudio.com)

Το νέο denim brand, με έδρα στο Vancouver, εξειδικεύεται για τις jean συλλογές του, που φτιάχνει από ιδιαίτερα Ιταλικά βαμβακερά υφάσματα, που έχουν δημιουργηθεί με τη χρήση ανακυκλωμένων πρώτων υλών. Παράλληλα, το σήμα έγινε γρήγορα γνωστό, καθώς λάνσαρε ένα τζιν παντελόνι με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά fit, που γρήγορα έγινε θρύλος, καθώς σμιλεύει τη σιλουέτα.

J Brand

Wide leg λευκό jean J. Brand (www.net-a-porter.com)
Wide leg λευκό jean J. Brand (www.net-a-porter.com)

Ιδρύθηκε στη California το 2005 και είναι γνωστό ως το Brand – σύμβολο των skinny jean.
Founded in California in 2005, J Brand is known for being the originator of the skinny jean. They have evolved well past their cigarette-fit origins, with help from collaborators like model Elsa Hosk. These white jeans feel refreshingly modern for a brand that is as old as YouTube.