Θέμα

Spring/Summer 2019 Fashion Trends: Το πρώτο report

Από -

Για την επερχόμενη άνοιξη το μπουκέτο των τάσεων είναι πραγματικά πλουσιότερο από ποτέ. Αναλύοντας τα όσα είδαμε στα διεθνή ctawalks και καταγράφοντας τις προτιμήσεις των byuers, ανά την υφήλιο, σήμερα να πούμε με βεβαιότητα να πούμε ποια θα είναι εκείνα τα στοιχεία, τα looks και οι τάσεις που θα κατακλύσουν το newsfeed του instgram και θα γίνουν οι επόμενες fashion εμμονές σου.
Εδώ δεν παραθέτουμε ένα ακόμη άρθρο με αναφορές στα όσα πρόκειται να δούμε στη σκηνή της μόδας την επόμενη σεζόν. Εδώ θα είμαστε πολύ συγκεκριμένοι, αφού ήδη γνωρίζουμε τι θα θέλετε να αγοράσετε, τι θα ξεθάψετε από το βάθος της ντουλάπας σας και ποια θα είναι τα επόμενα hot styling tricks.

Leopard

Σας εκπλήσσει που είναι ακόμη εδώ; Πολλοί από εμάς πιστέψαμε πως τα aninal prints είχαν φτάσει στο peak τους, κάναμε όμως λάθος. Σύμφωνα με την online πλατφόρμα Tagwalk, που αποτελεί το google του κόσμου της μόδας, η παρουσία των animal μοτίβων στις συλλογές της άνοιξης αυξήθηκε κατά 50% από την αντίστοιχη περίοδο του 2018, με ηχηρά ονόματα της μόδας, όπως οι Burberry, Gucci, Calvin Klein και άλλοι να το εντάσσουν στις συλλογές τους.
Η διαφοροποίηση έρχεται από την αισθητική τοποθέτηση της τάσης, που σε αυτή τη σεζόν αποκτά χαρακτηριστικά σοφιστικέ κομψότητας, με το αγαπημένο μοτίβο να κινείται σε ομαλούς χρωματικούς συνδυασμούς και να πλασάρεται σε ρούχα διαχρονικά chic και θηλυκών γραμμών.
Παράλληλα όμως περισσότερο casula και loose – fit γραμμές ακολουθούν τη Printed τάση μέσα από κομμάτια που παρουσιάστηκαν σε συλλογές όπως αυτή του οίκου Gucci.

1980’s cont

Πρόκειται για μια ακόμη τάση που δεν φαίνεται να θέλει να εγκαταλείψει τη σκηνή της μόδας. Έτσι θα εξακολουθήσετε να βλέπετε επιβλητικές σιλουέτες, lame, glitter, ρούχα εμπνευσμένα από τη γκαρνταρόμπα της πριγκήπισσας Diana και αξεσουάρ που φωνάζουν: 80’s are back!
Η Esacada ήταν ο pioneer της τάσης και όπως είναι φυσικό η collection του οίκου, με τον Nial Sloan, στη καλλιτεχνική της επιμέλεια δημιούργησε σημαντικές εντυπώσεις στο κοινό της μόδας. Παράλληλα τα logos, οι αλυσίδες, οι τονισμένοι ώμοι και τα extravagant κοσμήματα στη συλλογή της Channel επιβεβαιώνουν ακόμη περισσότερο τον έρωτα που επιδεικνύει η βιομηχανία στην βροντερή, σε όρους ενδυματολογικούς, δεκαετία.

All the beige

Σε αυτή τη σεζόν συναντάμε μια χαλαρή έκφανση της κομψότητας, εμφανή σε πολλές από τις collection, να παρουσιάζεται συχνά μέσα από τις απλές (αλλά όχι απλοϊκές σιλουέτες) και με μια χαλαρή χρωματική παλέτα.
Αποχρώσεις όπως αυτή του oatmeal, του μπισκότου, του blush και του off-white δημιουργούν μια τάση γύρω από το μπεζ που σε όρους μόδας προσφέρει σε κάθε γυναίκα τη δυνατότητα να δημιουργήσει αβίαστα κομψά σύνολα.

Οι φιόγκοι

Στο διάστημα των προηγούμενων σεζόν το κόκαλο και τα κοχύλια βρέθηκαν στο επίκεντρο των διακοσμητικών στοιχείων και των αξεσουάρ. Το 2019 όμως θα είναι η χρονιά του φιόγκου. Ανεξάρτητα από το μέγεθος και ανεξάρτητα από το υλικό το girly αυτό στοιχείο θα παρουσιαστεί σε πολλές και διαφορετικές εκδοχές καταλαμβάνοντάς σημαντικό μέρος της ντουλάπας μας.

Neon

Αντανακλώντας ταυτόχρονα το come back της δεκαετίας του 80 και την επέλαση του cyber punk κάθε είδος highlighter απόχρωσης έδωσε το δικό της δυναμικό παρόν στις collection που παρουσιάστηκαν από άκρη σε άκρη στον πλανήτη.
Η τάση μάλιστα έχει ήδη κάνει το πρώτο περασμά της στους δρόμους και ήδη εμφανίζεται σε πολλά από τα dominative street style looks, προσφέροντας έτσι μια μικρή πρώτη αίσθηση του τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Surf cycle skate

Στη νέα ενδυματολογική προσέγγιση της athleisure αισθητικής, που έχει γίνει κυρίαρχό κομμάτι στην καθημερινότητα μας, έρχεται να προστεθεί μια νέα διάσταση με περισσότερες California αναφορές και ένα κυρίαρχό kye – item: οι παλαιότεροι θα το επαναφέρετε στη πραγματικότητα σας και οι νεότεροι θα βρείτε τον τρόπο να το αγαπήσετε, πάντως σίγουρα αυτή θα είναι η σεζόν που η ποδηλατική βερμούδα θα μπορέσει να περάσει στην αστική σας γκαρνταρόμπα.

Extra extras

Οι mini τσάντες και τα κομψά αξεσουάρ θα εξακολουθήσουν να δίνουν ενεργά το παρόν τους και την επόμενη σεζόν, όμως τα κομμάτια που θα κατακτήσουν τον τίτλο του It item θα έρθουν σε μέγεθος XL.
Αφήστε το στον Demna Gvasalia του οίκου Balenciaga, αυτός θα είναι ο εμπνευστης του upcoming hot accessory.