Θέμα

Sergio Rossi Farewell

Γεννημένος το 1935 σε μια μικρή ιταλική πόλη, το San Mauro Pascoli, ο Sergio Rossi έδειξε από την αρχή το ταλέντο του. Το 1950 έκανε τα πρώτα βήματα στο χώρο του design υποδημάτων, με τη βοήθεια του πατέρα του και ένα χρόνο αργότερα άνοιξε το δικό του εργοστάσιο. Το 1968 ίδρυσε το προσωπικό του label και σύντομα βρέθηκε να συνεργάζεται με διάσημους οίκους μόδας, όπως ήταν οι Versace, Dolce & Gabbana και ο Azzedine Alaïa.
Τα υποδήματα του είχαν το δικό τους trademark: την στρογγυλοποιημένη σόλα.
Κάθε ένα από τα ζευγάρια που φέρουν την υπογραφή του κατασκευάζεται με αυστηρούς κανόνες ποιότητας και τεχνικής, ενώ όσον αφορά την απαράμιλλη αισθητική τους, μοντέλα όπως τα ψηλοτάκουνα Godiva ή τα extravagant Opanca, έχουν ήδη κατακτήσει τη θέση τους στην ιστορία της παγκόσμιας μόδας.
Εχθές, ο διάσημος σχεδιαστής έχασε τη μάχη με τη ζωή, σε ηλικία 84 ετών, καθώς προσβλήθηκε από τον ιό Covid-19.
Ο γιός του, Gianvito Rossi, στη σύντομη δήλωση που δημοσίευσε, είπε, μεταξύ άλλων «Υπάρχουν εκείνοι που έχουν την τύχη να καταφέρνουν να κάνουν την τέχνη τους, επάγγελμα και εκείνοι, που έχουν το ξεχωριστό ταλέντο να μετατρέπουν το επάγγελμα τους σε έργο τέχνης. Ο Sergio Rossi ανήκε στη δεύτερη κατηγορία και είμαι ευλογημένος που ήταν πατέρας μου».